Nyheter

Sildajazzpris til Julius Lind

Julius Lind mottok onsdag Statoils Sildajazzpris for 2013. Prisen er på kr 30 000, og deles ut til en musiker som har gjort seg fortjent gjennom sitt virke for og med jazz.

Statoils Sildajazzpris deles ut årlig, og kan også gå til en gruppe eller enkeltperson. Prisen kan i tillegg tildeles som stipend til oppmuntring for unge musikere som satser på en yrkeskarriere med jazz som basis.

Statoils Sildajazzpris for 2013 ble delt ut onsdag kveld i forkant av åpningskonserten med Take 6 i Maritim Hall. Prisen ble delt ut av kommunikasjonsleder Ove Tungesvik i Statoil og Bjarne Dankel fra Sildajazz. Juryen har bestått av leder av Stiftelsen Sildajazz, John Folkedal, Sildajazzfestivalens daglige leder, Bjarne Dankel og Ove Tungesvik fra Statoil.

Prisvinneren
Julius Lind (f. 1977) er årets vinner av Statoils Sildajazzpris 2013. Jazz- og rockemusikeren har base i Oslo, men er født og oppvokst i Haugesund. Med en utdannelse innen jazzmusikk fra Jazzlinjen ved NTNU i Trondheim, er han i dag aktiv i flere band som representerer et mangfold av sjangere og stilarter.

Lind er mannen bak kontrabassen i blant annet Ape Club og Action&Tension&Space. Han spiller i tillegg sammen med The Gin and Tonic Youth, enda et kritikerrost band satt sammen av Haugesundsgutter fra bl.a. Hypertext og The Low Frequency in Stereo.

Juryens begrunnelse
Årets prisvinner er en av ”morgendagens helter”. Julius Lind er etter juryens mening en av de mest spennende unge musikerne på den norske jazzscenen, som samtidig sprer sitt talent utover flere sjangere og band.

Kontrabassisten, jazzmusikeren og komponisten føyer seg inn i rekken av talentfulle haugesundere som er unge og lovende, men som allerede har markert seg i musikk- Norge.

«Vi ønsker at Statoils Sildajazzpris i år skal være en inspirasjon for en talentfull og spennende musiker. Vi gleder oss til å følge Julius Linds musikkarriere og nåværende og kommende prosjekter», uttaler juryen.

[Pressemelding Sildajazz 07.08.13]

Fra forsiden

Nyheter

NTT: Åpen middelklasse spesial

Fotobok om Peter Brötzmann, Charles Lloyds armbåndsur og Hubros gitarelegant Geir Sundstøl. NTT tilbyr denne uka gratis lesestoff om de dyre ting.

Nyheter

Edvard Hoem opnar Vossa Jazz 2020

Forfattaren og diktaren Edvard Hoem står får den offisielle opninga av Vossa Jazz 2020. Vidare programslepp kjem i festivalens tradisjonsrike Jolakalender kvar dag i desember.

Meld deg på vårt nyhetsbrev