Om utgivelsen

Eva Pfitzenmaier slipper sitt andre album med soloprosjektet By The Waterhole, og videreutvikler med dette sin unike tagning på loop-basert musikk, hvor improvisasjoner, knirkete jazzpop og gammeldags blues møtes til dans på en gyngende kamelrygg.
Med en særegen miks av assosiasjonsrik poesi, dyptpløyende bass og blomstrende melodi-utfoldelser skaper By The Waterhole et lydunivers som målbevisst engasjerer hjerte, kropp og hjerne på samme tid.

Suggererende, grunnvollsdirrende rytmer og drømmende koringer skaper underlaget for fengende melodier og spoken-word tekster, som formidles til lytteren på en overbevisende og til tider skamløst direkte måte. Ingen formildende overproduksjon eller intetsigende pålegg gjør two til en én-til-én opplevelse av hvordan det er å høre By The Waterhole live. Med noen enkle effektbokser, skramle-perkusjon og et skarpladd sample-keyboard hører du lyden av verdenen hun beveger seg i:
En lampeskjerm blir en basstromme, lyden av improvisert dans skaper et lekent bakteppe, og knitrende kongler gir et lydlig krydder den tyskfødte artisten fra de mørke Schwarzwald-skogene kan føle seg hjemme i.