Vilde&Inga får De Unges Lindemanpris

Duoen Vilde&Inga får De Unges Lindemanpris for 2016. Prisen er på 50.000 kroner.
Det er vinneren av Lindemanprisen som bestemmer hvem som få de unges pris, og årets Lindemanprisvinner Sidsel Endresen valgte altså Vilde&Inga, som består av Vilde Sandve Alnæs (fiolin) og Inga Margrete Aas (kontrabass).

Endresen samarbeider med Alnæs og Aas i trioen Azkadenya. Hun beskriver dem på følgende måte: «Vilde og Inga er hver for seg veldig sterke instrumentalister og improvisatører. Og den fri-improviserende duoen deres er et utforskende,dyptloddende og særdeles elastisk samspillsprosjekt, der de utfordrer både instrumental-egne konvensjoner og selve duo-formatet – og de skaper både foruroligende og ekstremt vakker musikk. »

De to prisvinnerne har bakgrunn fra klassisk musikk/samtidsmusikk og har studert ved Norges musikkhøgskole. De begynte å spille sammen i 2010, og har siden gang gjort en rekke konserter i inn- og utland. Som duo, men også i samarbeid med en rekke forskjellige artister.

Vilde&Inga debuterte på plate i 2014, med ECM-utgivelsen Makrofauna. Den høstet meget gode kritikker, og JazziNorges Terje Mosnes beskrev plata som en oppsiktsvekkende debut.

Både Lindemanprisen og De Unges Lindemanpris deles ut på Norges musikkhøgskole 21. oktober,

Tilbake til toppen

Design og kode | Dekode