Mølsterprisen tildelt Cloroform

Lørdag 7. mai i Stavangeren delte MaiJazz for fjerde gang ut en pris i gitaristen, næringslivslederen, grunderen og livskunstneren Morten Mølsters navn. Morten Mølster gikk bort i 2013, bare 50 år gammel, og Mølsterprisen bygger videre på Mortens store engasjement, nysgjerrighet, kunstneriske kraft og kunnskap og sist men ikke minst raushet.

Prisen skal tildeles en kunstner med lokal tilknytning og deles ut årlig. Prisen består av en sum på kr. 40.000,- samt et oppdrag om å gjennomføre en konsert på MaiJazz påfølgende år.

Komiteen sier følgende om prisvinner Cloroform:
«Prisvinneren startet sin musikalske aktivitet i Stavanger på slutten av 1990-tallet, og har vært aktiv med konserter og plateinnspillinger i snart 20 år. Prisvinnerens ferdigheter har beriket musikklivet i regionen også utenfor egen genre, gjennom samarbeid med Kaizers Orchestra, Tønes, Frode Gjerstad og mange andre. Det er ikke så lett å beskrive utøverens stil med få ord. Her finnes innslag av jazz og rock, men også elektronika og impro, alt rørt sammen i en tidvis udefinerbar og alltid gjenkjennelig blanding. Utøverens mangefasetterte produksjon er ytterst særpreget, og konsertene er uforutsigbare feststunder av musikalsk og visuell skaperkraft. For første gang går Mølsterprisen til et band. Det er en enstemmig komite som med den største glede tildeler Mølsterprisen 2016 til Cloroform.»

På bildet: Børge Fjordheim, prisutdelere Ella og Trude Noen Mølster, John Erik Kaada.
(foto: MaiJazz)

Tilbake til toppen

Design og kode | Dekode