Ella-prisen til John Trehjørningen

En sentral tradisjon knyttet til Oslo Jazzfestival er utdelingen av Ella, en pris som deles ut for å hylle personer som har gjort en ekstraordinær innsats for jazzen, jazzmiljøet i Oslo og for Oslo jazzfestival.

Prisen, en statue av jazzlegenden Ella Fitzgerald, ble utdelt under åpningskonserten i Den norske opera & ballett søndag 14.august. Prisen gikk til mannen bak New Orleans Workshop, John Trehjørningen, som arrangerer mellom 90 konserter i året.

I juryens begrunnelse uttalte Ellen Horn, styreleder i Oslo Jazzfestival:
“Årets Ellapris, som er en byste laget av Christian Tømmerås, går i år til en ildsjel som har brukt det meste av sin fritid i hele sitt voksne liv på å formidle jazz. Han er mangeårig leder i New Orleans Workshop Jazzclub som er Oslos eldste jazzklubb i kontinuerlig drift og har holdt på siden 1972. I 2012 ble klubben tildelt Oslo Kommunes Kunstnerpris i anledning sitt 40-års jubileum og klubben er fortsatt vital og arrangerer flere konserter ukentlig året igjennom. Det var i miljøet rundt denne klubben grunderne som startet Oslo Jazzfestival i 1986 kom fra og prisvinneren har vært med i festivalen helt fra starten og jobbet som frivillig i mange forskjellige funksjoner i organisasjonen, det skulle vært moro å se den timelisten han kan oppvise. Han er nå akkurat gått over i pensjonistenes rekker og får anledning til å bruke enda mer tid til frivillig arbeid. Vinneren er et arbeidsjern og en uslitelig jazzentusiast, som gjennom mange år har gjort en enestående innsats som frivillig medarbeider for Oslo Jazzfestival.”

Tilbake til toppen

Design og kode | Dekode