Jazz i media

Det grooves

Saksofonisten Kristin Sevaldsen fra Lillehammer forteller oss med sin fjerde soloskive at hun er en musikant som vet hvor hun vil. Kristin Sevaldsen byr på mye vakker musikk. Er man ikke bosatt i en av de store byene, er muligheten til å bryte gjennom lydmuren med musikken sin relativt liten.

Nedleggingstruet jazz består

Kroks-JazzCafe i Trondheim blir ikke lagt ned. En ny avtale med Nova Hotell er signert, melder en fornøyd Bjørn Krokfoss. Varslet om nedlegging førte til en omfattende underskriftsaksjon blant gjester og musikere.

Eriksen på turne og i studio med Medbøe

Jazzpianist Espen Eriksen skal sammen med Gunnar Halle og Haftor Medbø både i studio og på turne i 2017.

Én million i jazzstipend

Det tradisjonelle Jazzstipendiatet økes fra 600 000 til én million kroner.

Over mange grenser

Med utgangspunkt i Kongsberg, Åndalsnes og Tsjekkia har trioen KIAP kommet sammen og skapt noe de er helt aleine om. KIAP med Magnus Sefaniassen Eide, Michal Wróblweski og Magnus Jønnum Grimnes staker ut sin egen kurs.

by:Larm 2017: Moon Relay

Lite engasjerende

Talent Norge inn i midt-norsk jazzstipend

Samarbeidet med Midtnorsk jazzsenter om SpareBank 1 SMN JazZtipendiat gir mottakeren fra 2018 én million kroner.

Telt til tradjazz

Moldejazz skal utvide tilbudet med tradisjonell jazzmusikk i New Orleans-stil. I år åpner et helt nytt spillested på Rådhusplassen. Det skal settes opp et stort telt med vaudeville-teater. Det blir plass til 300 personer.

Herlige reiser og møter

Livet består av tilfeldigheter og noen er viktigere enn andre. Møtet mellom vokalisten Marit Sandvik fra Tromsø og trommeslageren Maurizio Picchiò fra Foligno i Italia er av det viktige og vakre slaget. Maurizio Picchiò og Marit Sandvik ved Polarsirkelen.

To jazzkonserter i helga

Jazzklubben slår på stortromma med både foajéjazz lørdag og søndagsmatiné i Buen.

Trail of Souls på vårturnè

Solveig Slettahjell, Knut Reiersrud og trioen In the Country har sammen dykket ned i den afroamerikanske blues/soul/gospel-tradisjonen og laget versjoner med deres helt egne og tydelige signatur.

Spiller på sax i Spira

Den danske jazzmusikeren Christina Dahl kommer til Spira lørdag sammen med tre andre sterke musikere,. FOTO: PRESSEFOTOKJØP BILDE Hun startet med blokkfløyte og gitar på barneskolen og endte opp med saxofon. Dét er ikke jazz-publikummet leie seg for. Christina Dahl er saxofon-stjerne.

Stemmer det virkelig at historiens første jazzplate ble spilt inn for 100 år siden?

New York den 26. februar 1917. Ble det skapt musikkhistorie?

Oslo Jazzfestival med stor utekonsert

Søndag 13.

Sjeldent og originalt

Belgisk jazzmusikk forbindes stort sett med Philip Catherine og Toots Thielemans. Saksofonisten, bandlederen og komponisten Nicolas Kummert bør føyes til den lista med en eneste gang. Nicolas Kummert med blikket opp og frem. 37 år gamle Nicolas Kummert er et nytt bekjentskap for meg.

Fyrer av med Atomic

Lørdag er ett av verdens beste liveband innen jazzen på plass i Oppdal kulturhus - med en oppdaling på bass.

Endelig!

Det er langt i fra alltid det er en begivenhet når en CD blir utgitt. Når Knut Riisnæs gjør det, så er det akkurat det. Tom Olstad, Knut Riisnæs, Anders Aarum og Jens Fossum - vi snakker saker!

Moldevenn sikret seg to Grammy-priser

John Scofield hedret i natt.

Ny jazzkonsert på Mølla

Onsdag kveld er det ny konsert i regi av jazzklubben. Da er det Karl Seglem Acoustic Quartet som står på scenen på EnergiMølla.

Vellykka operasjon

Bak Operasjon Hegge skjuler fem av de ferskeste stortalentene fra jazzlinja i Trondheim seg. Med egne låter og masse originalitet etablerer banden seg umiddelbart høyt der oppe. Operasjon Hegge i ustanselig bevegelse.

Tilbake til toppen

Design og kode | Dekode