kjetil-andre-mulelid_2

Hva skjer, Kjetil André?

Pianist Kjetil André Mulelid sjonglerer mellom prosjektene Wako, Kjemilie og Fieldfare, og har planer om flere turnéer, plateinnspillinger og utgivelser over jul.

Av: Camilla Slaattun Brauer

16.11.2016 Skriv kommentar

Pianist Kjetil André Mulelid sjonglerer mellom prosjektene Wako, Kjemilie og Fieldfare, og har planer om flere turnéer, plateinnspillinger og utgivelser over jul. (foto: Henrik Fjørtoft)

Hva driver du med om dagen?
Jeg kom nylig hjem fra et opphold i Berlin hvor jeg hadde Trondheim kommune sin kunstnerleilighet. Der jobbet jeg blant annet med en jazzmesse som Ilen Menighet i Trondheim har bestilt fra meg. Den skal fremføres 13. november med Andreas Winther (trommer), Bjørn Marius Hegge (kontrabass) og Siril Malmedal Hauge (vokal), inkludert meg selv. Det er noe som gir mersmak og jeg gleder meg veldig til å fremføre den!
Duoen min Kjemilie med Emilie Storaas har akkurat gjort ferdig en høstturné i forbindelse med vår debutplate, og vi jobber nå med neste turné i februar, i regi av midtnorsk jazzsenter. På nyåret starter vi også på vårt andre album, og det skrives nå mye nytt materiale. Ellers sjonglerer jeg mellom prosjektene mine Wako, Kjemilie og Fieldfare, samt flere prosjekter jeg er delaktig i. Alle prosjektene har kommende konserter/turnéer, søknader og musikk som må skrives, samt musikk som må spilles inn og utgies. Det er nok å henge fingra i, men det er veldig artig og jeg er veldig takknemlig for alle de menneskene jeg får møte og jobbe med gjennom musikken.

I gang med noen nye prosjekt du har lyst til å dele med oss?
Jeg har startet en pianotrio med tidligere nevnte Bjørn Marius og Andreas. Vi skal ut på en liten turné i desember, og har allerede planer om å gå i studio over jul. Det er jo noe skummelt med pianotrioer siden det finnes et par av dem fra før, men det er jo innmari artig óg.
Ellers er Wako sitt nyeste prosjekt med de fantastiske strykerne i Oslo Strings et ganske nytt prosjekt. Vi slapp nylig en singel og video som en teaser til albumet vårt som kommer i januar på fine AMP music & records. Det gleder jeg meg utrolig mye til!

Hva er planene fremover?
Det blir endel jobbing med flere turnéer og plateinnspillinger og utgivelser over jul. Trioturné i desember, og Wako, Kjemilie og Fieldfare skal alle på turné i starten av 2017. Det blir flere konserter i Norge og noen i sentraleuropa, så det ser ut til å bli en veldig travel vinter i møte. Plateslipp med Wako & Oslo Strings, og så slipper jazzpop-bandet mitt Fieldfare en EP/album i februar. Vi spilte inn en EP/album i fjor sommer og det blir deilig å få dette ut. Første singel slapp vi for kun en liten mnd siden: Easier For You
Akkurat nå i november blir det noen roligere perioder så da har jeg lyst til å skrive ny musikk, gå på konserter og sjekke ut livet. Jeg har fortiden base i København og her er det veldig mye bra jazz å sjekke ut!

Høydepunkter fra året som gikk?
Hmm, kanskje utgivelsen av debutalbumet til Kjemilie, Hverdagene. Er så utrolig stolt av all den fine musikken Emilie Storaas og jeg har laget og det fine samarbeidet vi har. Det hjalp også veldig på at Jazznytt skrev at platen kunne stå seg som en av årets sterkeste utgivelser.
Kjemilie, intervju om debutplate og låten Umettelig (saken fortsetter under videoen).

En konsert du vil anbefale?
Hørte nylig Alexander von Schlippenbach Trio. Det ble rett og slett et slag i ansiktet for meg – musisering på høyt nivå. Og så har Emilie Storaas et nytt band på gang som jeg gleder meg veldig til å høre live.

Plateanbefaling?
Ahh, det er mange, men i det siste har jeg hørt innmari mye den siste plata til Radiohead – A Moon Shaped Pool, Jim Black Trio – The Constant, Erlend Apneseth Trio – Det Andre Rommet, og Philipp Gropper’s Philm – The Madman of Naranam. Det er fire veldig bra plater!
Ellers kommer jeg på Arve Henriksen – Chiaroscuro, AC Trio – Dear Someone, Wallumrød Ensemble – A Year From Easter, In The Country & Frida Ånnevik – Skogenes Sang, Tord Gustavsen og Siri Gjære – Aire & Angels, Albatrosh – Yonkers, Kolbein Falkeid & Ketil Bjørnstad – Solskinnsdypet, Robert Plant & Alison Krauss – Raising Sand, og så og si alt av Nick Drake!

Mer om Kjetil André Mulelid her.

Skriv kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Tilbake til toppen

Design og kode | Dekode