Karl-Ivar-Refseth_jazzprofil_svarthvitt

Uncategorized

Hva skjer, Karl Ivar Refseth?

Karl Ivar Refseth er i gang med videreutdanning i tillegg til øving, komponering og forberedelser til plateinnspilling med ny trio. Nylig lanserte han den nettbaserte Improskolen.

Av: Camilla Slaattun Brauer

08.10.2012 Skriv kommentar

Karl Ivar Refseth er i gang med videreutdanning i tillegg til øving, komponering og forberedelser til plateinnspilling med ny trio. Nylig lanserte han den nettbaserte Improskolen.

Hva driver du med om dagen?

Jeg er midt inne i en videreutdanning som finner sted i Berlin og New York. Jeg går vel motsatt vei av mange andre – først jobbet jeg mye med moderne musikk- retning «fri-jazz», eller musikk med lite tonalt sentrum, mens nå blir jeg mer og mer glad i standard-repertoaret og skriver bare musikk med melodier og harmonier- sanger. Jeg er utrolig glad i plater som Relaxin´ med Miles Davis Quintet, eller «Things are getting better» med Milt Jackson og Cannonbal Adderley. Milt Jackson er forøvrig mitt store ideale. Jeg vil nok ikke prøve å låte som han, men den detaljrikdommen i spillet hans vil jeg veldig gjerne lære mer om. Det er nettopp det som skal til for at vibrafon skal låte spennende, og ikke bare pent og stemningsfullt.

I gang med noen nye prosjekt du har lyst til å dele med oss?

Ja!! Min nye trio- med to fantastiske musikere, tyske Christian Weidner (alt sax), og bassisten Matthias Pichler fra Østerrike. Det blir pene melodier- mye ballader. Melodisk. Improvisert. Vi er allerede booket inn på Hamar Jazzklubb i slutten av mai, og det blir nok flere navn på turnélista utover høsten. Ja, og improskolen, da! Utrolig givende å få lov til å holde på med- Det høres kanskje rart ut at å spille inn, redigere og publisere en video-post om konkrete øvelser i improvisasjon blir som å komponere/spille inn og å gi ut på en og samme dag, men for meg er det slik.

Hva er planene fremover?

Nå skal jeg øve, komponere og forberede plateinnspilling med den nye trioen min. Ellers skal jeg ha noen stomp-seminarer i grunnskolen i november og på nyåret, før det i mars-mai er klart for New York. Gleder meg veldig til det!!

Høydepunkter fra året som gikk?

Det var utvilsomt en konsert med Tied&Tickle Trio og Billy Hart på Jazzfestival Burghausen i vår. Det var en av de konsertene hvor du fremdeles er høy på konsertopplevelsen når du våkner opp neste dag og gjør deg klar til hjemreisen. Bare å få lov til å stå på scenen sammen med en legende som Billy Hart er for meg en opplevelse for livet. Herlig!!

En konsert du vil anbefale?

Hm.. Radiohead spilte akkurat i Berlin.. Med meg? Hva med Notwist i Düsseldorf-Philharmonie i morgen kveld? :)

Plateanbefaling?

James Blake!!!! Den siste plata. Tror den heter James Blake. Husker første gang jeg satte på den- for ca et år siden. Skulle bare høre kjapt igjennom, men ble sittende helt perpleks i lang tid. Stemningen i komposisjonene hans, uttrykket… Enestående. Slik vil jeg også lage musikk!

Skriv kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Tilbake til toppen

Design og kode | Dekode