Ine-Hoem-blå-mindre

Uncategorized

Hva skjer, Ine Hoem?

Ine Hoem er travel med Pelbo og Oscar Grönberg trio, og har i tillegg to soloprosjekt på gang. 17. oktober står hun helt alene på Nasjonal jazzscene og har forhåpentligvis skværa opp med loopen sin innen den tid.

Av: Camilla Slaattun Brauer

01.06.2012 Skriv kommentar

Hva driver du med om dagen?

Akkurat nå er jeg inne i en skrive- og øveperiode parallellt med at jeg turnerer med Pelbo. Høsten var nokså intens, så det har vært fint å ha en vår i Oslo der jeg har kunnet konsentrere meg om å starte opp nye ting og skrive musikk. Pelbo slipper sin første vinyl 1.juni i tillegg til at vi spiller rundt om i Norge. I mai og juni besøker vi Surnadalen og Vårsøgdagene, Bjugn, Trondheim og Oslo. Så skal jeg spille på Nattjazz med Oscar Grönberg trio, det blir gøy!

I gang med noen nye prosjekt du har lyst til å dele med oss?

Jeg har satt i gang to soloprosjekt som nå går litt parallellt. Jeg har jo jobbet veldig mye i band de siste årene, der man har skrevet låter sammen og hatt litt kollektiv arbeidsfordeling, men nå har jeg satt i gang to prosjekter hvor jeg har styringa 100%, det er veldig skummelt og deilig på samme tid. Det ene prosjektet er meg med nytt band, jeg har fått med meg seks musikere som jeg liker utrolig godt og vi spiller mine låter. Man kan vel si at det er mer i retning av popmusikken enn jazzen, men det var liksom det som kom ut da jeg satte meg ned for å skrive. Jeg har jo alltid likt å gjøre mye forskjellig, så jazzfetisjen min får jeg utløp for når jeg spiller med Oscar Grönberg trio. Det er en utrolig intuitiv gjeng med Oscar på piano, Trygve Fiske på bass og Tomas Järmyr på trommer. Her spiller vi en blanding av mine låter, Trygves låter og coverlåter, men det er skakka og klippa og tulla med, så det skjer nye ting hver gang og jeg får utfordret meg på det improvisatoriske. Så jobber jeg for første gang mot en solokonsert med meg selv og elektronikken. Det er en interessant og krevende prosess.

Hva er planene fremover?

Til høsten skal jeg på turné med Oscar trio, på turné med mitt eget band og på solokonsertturné. 17.oktober står jeg helt alene på Nasjonal Jazzscene, det gleder jeg meg veldig til. Akkurat nå er jeg litt uvenner med loopen min, men tror vi kommer til å skvære opp i løpet av sommeren :) Så skal vi spille jevnt og trutt med Pelbo, det utrolig deilig å jobbe med et band der ting går litt av seg selv. Vi skal ha konsert i Jacobskirken i Oslo, det blir fint. Vi prøver å jobbe litt med nye vinklinger på materiale vi har spilt masse, og da er det fint å prøve ut litt nye rom. Vi kommer til å sette igang prosessen mot tredje plate til høsten, skrive låter og øve. Men først og fremst er hovedplanen er å få spilt inn min første plate i eget navn. Jeg håper jeg er igang med det på nyåret 2013.

Høydepunkter fra året som gikk?

Oj, 2011 var litt crazy. Vi slapp jo plate med Pelbo i oktober og vi turnerte i fem uker etter det, samtidig som jeg prøvde å gjøre andre ting samtidig. Det ble egentlig litt voldsomt. Men jeg må si at å spille på UKA i Trondheim for 1000 studenter i Storsalen var nokså gjevt. Jeg var også gjest på The Source of Christmas i desember. Å synge duett med Odd Nordstoga var et høydepunkt! Vi hadde lært oss låta rett før og vi sang tostemt i små noner som låt skikkelig røft og rart, men det gikk veldig bra. Å jobbe med The Source er et privilegium, man kommer inn i en verden et par dager og man er sammen med 20 musikere i et voldsomt kaos uten å ha særlig oversikt, men så blir det alltid like gøy og bra!

En konsert du vil anbefale?

Jeg må jo anbefale The Source of Summer på Nationalteateret 9.juni, det blir veldig kult. Så vil jeg anbefale dem som er i nærheten å sjekke ut Steinar Raknes sitt nye prosjekt Stillhouse. Jeg var på releasekonserten på mandag og det var utrolig fint! Ja, så håper jeg jo at folk vil komme på min solokonsert på Victoria 17.oktober… det er litt lenge til, men kanskje hvis man sier det nok ganger så vil folk huske det?

Plateanbefaling?

Susannas siste plate Wild Dog har jeg hatt stor glede av. Og Feist har gitt ut plata Metals, for en produksjon! Jeg har blitt litt opphengt i lyd i det siste og hører veldig mye på åssen plater er produsert og hvilke valg som er gjort i forhold til vokalens plass i bandet osv. Stein Torleif Bjellas Vonde Visu er helt nydelig. Og Susanne Sundførs siste. Ja, det er mye bra. Gleder meg til å høre Sidsel Endresen og Stian Westerhus sin duoplate, den burde alle sjekke ut!

Skriv kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Tilbake til toppen

Design og kode | Dekode