Hildegunn-Øiseth-Sigvor-Mala-1-1_6_2

Uncategorized

Hva skjer, Hildegunn Øiseth?

To nye album, nyetablert kvartett, spilling med orkester, storband og korps er noe av det en travel Hildegunn Øiseth har på programmet framover.

Av: Camilla Slaattun Brauer

17.09.2012 Skriv kommentar

To nye album, nyetablert kvartett, spilling med orkester, storband og korps er noe av det en travel Hildegunn Øiseth har på programmet framover.

Hva driver du med om dagen?

Jeg planlegger en tur til USA hvor jeg gjerne vil spille med noen jazzmusikere. I dag prøver jeg å få kontakt med Mutamassik. Hun er en cool DJ og jeg tror det hadde vært en god musikalsk match med DJ + Meg på Bukkehorn,neverlur og trompet.

I går malte jeg et vindu på huset mitt. I morra drar jeg til Danmark for å øve med bassist Ida Gormsen. Vi har hver vår loop station som skal synkes opp mot hverandre. Må snart hjem for å spille jazz på Skarnes. Jeg skal også rekke å spille på 2 ulike messer etterhverandre. Den ene ønsker en trudelutt på Neverlur, og den andre foretrekker bukkehorn. Deretter avsluttes september med skolekonsertturne i Finnmark.

I gang med noen nye prosjekt du har lyst til å dele med oss?

Jeg lager 2 nye «album» i løpet av nærmeste framtid. Det første er akustisk jazz som blir en oppfølger til «stillness» som kom i desember 2011. Det andre blir med bukkehorn som kommer som en oppfølger til «hildring» som jeg lagde i 2009.

Hva er planene fremover?

Nytt for 2012 er at jeg endelig har en kvartett. Jeg har savnet det å ha et akustisk permanent ensamble. Alle andre har kanskje det, men jeg har på en måte startet i den andre enden. I vinter skal jeg være solist med ulike storband og korps. Det er veldig hyggelig. Da blir det noe av min musikk, men i tillegg vil jeg prøve Miles Ahead og andre mesterverk. Det er alltid like spennende og inspirerende å være en del av Trondheim jazzorkester. I vinter blir det innspilling med Elin Rosseland og hennes musikk som hun har skrevet til orkesteret. Helt fantastisk og helt annerledes enn de andre TJO prosjektene. Gleder meg masse.

Høydepunkter fra året som gikk?

Høydepunktet fra 2012 må være den store variasjonen. Direkte fra multikulturelle prosjekt med egen musikk i Palestina til Kongeparets bursdag på operataket. Arkhangelsk til Borneo og deretter Svalbard. Det var også en ære å være med i Jazzbaltica ensemble 2012. Alle hadde med egen musikk som ensemblet fremførte. JazzBaltica ensemblet settes sammen ca en gang i året med jazzmusikere fra de baltiske landene. Hyggelig at Norge blir inkludert.

Plateanbefaling?

Miles Ahead

Skriv kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Tilbake til toppen

Design og kode | Dekode