Harrald-Lassen1

Uncategorized

Hva skjer, Harald Lassen?

Andre profil ut i Hva skjer?-spalten er saksofonist Harald Lassen. Deltar i årets Jazzintro og er plate- og turnéaktuell med to band.

Av: Camilla Slaattun Brauer

09.05.2012 Skriv kommentar

Hva driver du med om dagen?

Akkurat nå er jeg midt oppi to plate-releaser og påfølgende konserter. I slutten av april kom den første plata vår med AndreaKvintett. En plate vi er svært formøyd med! I slutten av mai drar vi på Tysklands-turné. 8. mai kommer kommer bandet Pixel ut med plate på det amerikanske plateselskapet Cuneiform. Det er spennende å se hvordan musikken vår blir mottat i USA!

Ellers skrives, øves og forskes det mye med duoen Duplex, som jeg deltar i JazzIntro med. Kontrabass og saxofon er et fryktelig spennende format å jobbe med, og relativt uutforsket. Det er fint å kunne jobbe med et nesten referansefritt format.

Driver også avslutter min 4-årige bachelor på Musikkhøgskolen i disse tider. Det er veldig fint å kunne gjøre det med kvintetten Mopti som vi startet første uka(!) i 1. klasse:) Vi spiller på Jazzintro på Nattjazz i mai.

I gang med noen nye prosjekt du har lyst til å dele med oss?

Jeg har vært så heldig å få spilt litt med noen av mine absolutte favorittmusikere iår. Vi gjorde en konsert på Victoria i januar under navnet Play Tell. Eyolf Dale, Jon Christensen, Emilie Christensen, Mats Eilertsen og meg. Det er noen muligheter for at vi finner sammen til høsten igjen!

Er verdt å nevne Ronja også! Et veldig fett band jeg har med Johan Lindvall, Magnus S. Nergaard og Andreas Kudos Wildhagen. Vi spiller på Kongsberg Jazzfestival i sommer – og ja, det er den svenske Ronja det er snakk om.

Hva er planene fremover?

Det går nok mye tid med på tidligere nevnte prosjekter.

Dessuten har jeg vært mye i Øst-Afrika de siste 3 årene som deltager på et kulturutvekslingsprogram UD har der nede. Til høsten er jeg med som lærer. Det er 2 uker sammen med noen av de beste unge musikerne og danserne fra Kenya, Tanzania, Uganda, Etiopia og Norge.

Høydepunkter fra året som gikk?

Ski-VM i Holmenkollen!

En konsert du vil anbefale?

1. Stikk på Kongsberg Jazzfestival og sjekk ut alt du ikke har hørt om før. Pleier å være suksess.

2. Hold øyne og ører åpne. Dr. Kay And His Interstellar Tone Scientists er snart på veien!

Plateanbefaling?

Jeg har i det siste vært veldig opptatt av vokalmusikk, i alle former. Siste plata til Anders Jormin, «Ad Lucem», med bl.a. vokalistene Erika Angell og Mariam Wallentin er veldig fin.

Ellers Keith Jarrett American Quartet – Expectations. Helt vilt bra.

Skriv kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Tilbake til toppen

Design og kode | Dekode