Hanna-Paulsberg_fotoHelgeAndreasNorbakken

Uncategorized

Hva skjer, Hanna Paulsberg?

Jazzprofil ønsker å presentere utvalgte profiler her på forsiden under overskriften «Hva skjer?». Først ut er Jazzintro-deltaker og vinner av fjorårets Young Nordic Jazz Comets, saksofonist Hanna Paulsberg.

Av: Camilla Slaattun Brauer

02.05.2012 Skriv kommentar

Hva driver du med om dagen?

Jeg holder til i Trondheim, og jobber som frilansmusiker i år. Er mest aktuell med kvartetten min, Hanna Paulsberg Concept, som har spilt en del denne våren. Vi var blant annet på Norgesturné i mars, og videre skal vi blant annet til England, Finland og Grønland, samt spille på Soddjazz, Maijazz, Nattjazz og Kongsbergjazz. Det blir gøy!

Hva er planene fremover?

Til høsten begynner jeg på master ved jazzlinja i Trondheim, og har en del planer i forbindelse med den. Hanna Paulsberg Concept gir ut sin første plate til høsten, og det blir spennende. Jeg skal også være med på Europeisk Ungdomsstorband i september, der vi skal turnere i Øst Europa og Thailand.

Høydepunkter fra året som gikk?

Det var jo veldig stas å vinne Young Nordic Jazz Comets i Stockholm med HPC. Det er alltid fint å få vite at noen liker det du gjør, og det var kjempegøy å møte de andre deltagerene. Det var generelt et fint år med HPC, med et par Norgesturnéer og vår første festivaljobb på Kongsberg. Ellers er det årlige høydepunktet mitt å dra på Finnmarksvidda med kjæresten min om sommeren.

En konsert du vil anbefale?

Marius Neset med Trondheim Jazzorkester på moldejazz i sommer. Det tror jeg blir kjempetøft. Jeg er så heldig å få være med på prosjektet, og kan love at det blir ganske heftig.

Plateanbefaling?

Stan Getz – Café Montemartre er vel den jazzplata jeg har hørt mest på. Fantastisk spilt av Getz og Barron, og resten av bandet. Som liten vokste jeg opp med at pappa spilte Little Village på anlegget, et band med John Hiatt, Jim Keltner, Ry Cooder og Nick Lowe. Utrolig kult band, og den ene plata de ga ut er fortsatt en av min favoritter. Seu Jorge – Cru er også definitivt verdt å sjekke ut.

(foto: Helge Andreas Norbakken)

Skriv kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Tilbake til toppen

Design og kode | Dekode