Espen-Eriksen-fotograf-Andreas-Kleiberg

Uncategorized

Hva skjer, Espen Eriksen?

Pianist Espen Eriksen fikk en smak av popstjernelivet på jazzfestival i Malaysia i fjor. Nå har Espen Eriksen Trio signet med et stort amerikansk bookingbyrå, og siste plata slippes internasjonalt.

Av: Camilla Slaattun Brauer

21.06.2012 Skriv kommentar

Hva driver du med om dagen?

Akkurat i disse dager blir den nye plata med Espen Eriksen Trio, «What Took You So Long» sluppet internasjonalt, så det blir en del oppfølging av det. Det gikk jo utrolig bra med første plata, så vi er veldig spente om dagen. Vi skal også ut og spille i sommer, første stopp blir Festspillene i Nord-Norge. I August reiser vi til London for å spille 3 support-jobber for Jon Cowherd feat. John Patitucci og Brian Blade. Det blir vanvittig stas.

Utenom det, har jeg akkurat spilt inn plate med et band som til nå har gått under navnet Torshov Beat. Kameraten min Erlend Mokkelbost (Montée, JR Ewing, KILL) og jeg fant for ca 2 år siden ut at vi måtte gjøre noe mer sammen enn bare å drikke øl, så da starta vi dette bandet med Gunnar Halle (trp/elektronikk), Audun Erlien (bass) og Marius Simonsen. Musikken er totalt improvisert, men innenfor en slags oppdatert 70-talls fusion/funk-stil. Så i løpet av sommeren blir det miksing av det. Vedlig gøy å spille høy og mer aggressiv musikk enn jeg spiller i trioen min.

I gang med noen nye prosjekt du har lyst til å dele med oss?

Den vitigste nyheten i år, utenom ny plate med Espen Eriksen Trio, er at vi har signa med det amerikanske bookingbyrået Sgent Nation. Det betyr at vi er i samme stall som blant andre Ahmad Jamal, John Patitucci og Frank Gambale. Utrolig fint å bli kontakta av så proffe bookingfolk, i stedet for å måtte mase seg til en plass nederst på lista til noen :-) Det virker som om de jobber veldig seriøst med oss, så det blir spennede å se hva som skjer fremover.

Hva er planene fremover?

Vi skal spille en god del klubbjobber med Espen Eriksen Trio i Norge i høst. Det blir deilig å få tatt seg en runde med det nye repertoaret.

De 4 siste årene har jeg og Gunnart Halle spilt julekonserter i inn- og utland med prosjektet «Meditations On Christmas». Regner med det blir en ny runde i år. Julekonserter kan jo høres litt klamt ut, men i og med at alle kjenner låtene tillater vi oss å ta det ganske langt ut på disse konsertene. Syns det er veldig kjekt og ikke minst lærerikt å spille med Gunnar, som pusher oss til å finne nye løsninger og vendinger hver eneste konsert.

Torshov Beat (eller hva vi enn kommer til å kalle oss når plata kommer ut) hadde i 1 år faste konserter på Soria Moria på Torshov. Til høsten flytter vi prosjektet til Mono. Det gleder jeg meg veldig til!

Det blir jo også en god del administartivt arbeide og i samarbeid med Sgent Nation jobber vi med turné i USA, Europa og evt Asia i 2013.

Høydepunkter fra året som gikk?

Høydepunktet fra 2011 var en turné i Malysia med Penang Island Jazz Festival som toppen av kransekaka. Vi spilte på hovedscenen utendørs ved sjøen foran rundt 2000 publikummere og ble behandla som popstjerner. Smått surrealistisk å skrive så mange autografer og bli avfotografert sammen med unge jenter. Mer av slikt!! Det gjorde jo heller ingenting at vi hadde en drøy helg på resorten hvor festivalen fant sted med sol, nydelig mat og avslapping!

En konsert du vil anbefale?

Tror jeg heller vil anbefale alle å ta en tur på festival i løpet av sommeren. Selv om jeg generelt sett savner mer spenstig booking, er det mye bra å få med seg.

Plateanbefaling?

Har ingenting som helst med jazz å gjøre, men ble vedlig begeistra for britiske Architects sin siste plate «Daybreaker». Det er noe av det gøyeste jeg har hørt på lenge! De spiller en steinhard blanding av hardcore, metal og prog, med med pop-appeal. Kule arrangementer, presisjon av en annen verden og de spiller som om det gjelder liv og død.

 (foto: Andreas Kleiberg)

Skriv kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Tilbake til toppen

Design og kode | Dekode