Emilie-Storaas_jazzprofil

Uncategorized

Hva skjer, Emilie Storaas?

Vokalist Emilie Storaas er student ved jazzlinja i Trondheim, men har fortsatt tid til en rekke musikalske prosjekter. Til høsten blir det blant annet turné med duoen Ropert og plateinnspilling med MØLL.

Av: Camilla Slaattun Brauer

06.08.2012 Skriv kommentar

Vokalist Emilie Storaas er student ved jazzlinja i Trondheim, men har fortsatt tid til en rekke musikalske prosjekter. Til høsten blir det blant annet turné med duoen Ropert og plateinnspilling med MØLL.

Hva driver du med om dagen?

Kommer tilbake til hverdagen etter en lang og deilig ferie! Jeg booker og skriver søknader til turné i høst med duoen Ropert. Det blir veldig gøy, vi skal spille split med nye duoer i hver by. Bl.a. med Skrap i Oslo og Pip i Trondheim. I tillegg så reiser MØLL snart til ABC Studio for å begynne på debutplata vår.

I gang med noen nye prosjekt du har lyst til å dele med oss?

Jeg og pianist Kjetil André Mulelid har akkurat starta duo, det er veldig ferskt. Det finnes så uendelig mange vokal-piano-duoer der ute, jeg synes det er veldig spennende å leite, prøve og feile. Ellers prøver jeg ikke å starte for mange nye ting, men finne balansen mellom å være på turné og å være tilstede i undervisninga. Har skjønt at tre år med skole ikke er så veldig mye..hehe.

Hva er planene fremover?

Det blir noen jobber med MØLL, men mest fokusering mot plata, turné med Ropert også har jeg blitt med som studentverv i MFO Trøndelag. Vi skal reise rundt til de store musikkutdanningene i landet og prøve å få studentene til å melde seg inn. Og det står jeg inne for, MFO er jo veldig viktig for oss musikere.

Høydepunkter fra året som gikk?

Høydepunktet fra 2011 må være da jeg fikk vite at jeg hadde kommet inn på jazzlinja i Trondheim…, men også tida etter da det gikk opp for meg at det å komme inn var ikke det egentlige målet – men en fantastisk mulighet til å spille med og møte mange flotte musikere.

En konsert du vil anbefale?

Åh! Hørte Arve Henriksen, Audun Kleive og Helge Norbakken på Kongsberg Jazzfestival tidligere i juli. Det var så sykt fett! Det er herlig å høre musikere med så mye energi og overskudd, pluss det er kult å høre konstellasjoner som vanligvis ikke spiller så mye sammen.

Plateanbefaling?

Selv om Your Headlights Are On ikke spiller sammen lengre så er førsteplata deres rett og slett fantastisk. Den kommer jeg aldri til å slutte og høre på.

I det siste har jeg også hørt mye på 1982 sin plate Pintura. Nils Økland, Sigbjørn Apeland og Øyvind Skarbø. Det er så vakkert!

Skriv kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Tilbake til toppen

Design og kode | Dekode