christian-meaas-svendsen_jazzprofil

Uncategorized

Hva skjer, Christian Meaas Svendsen?

Bassist Christian Meaas Svendsen har mange jern i ilden. I tillegg til å spille i hele tre Jazzintroband, er Christian aktuell med en rekke ulike musikalske og flerkunstneriske prosjekter. Han er også i gang med å lære seg japansk!

Av: Camilla Slaattun Brauer

24.05.2012 Skriv kommentar

Hva driver du med om dagen?

Lever ut drømmen! Jeg stortrives med min studieitilværelse ved Norges Musikkhøgskole hvor jeg daglig møter utfordringrer, interessante mennesker og motivasjon til å fortsette mitt virke som musiker og komponist! Ellers prøver jeg å finne inspirasjon gjennom diverse litteratur, mosjon og meditasjon, og ved å bevisstgjøre meg og holde meg oppdatert på all faenskapen som gjennomsyrer ulike deler av verden. Også har jeg begynt å lære meg japansk.

I gang med noen nye prosjekt du har lyst til å dele med oss?

Jeg har nettopp vært i studio sammen med gitaristen Christian Winther, og vi planlegger utgivelse av en dobbel soloskive med påfølgende turné i løpet av høsten. Det blir kult! Ellers er jeg blitt engasjert til et svært spennende prosjekt sammen med cellist Katrine Schiøtt, saxofonist Kim-Erik Pedersen og pianist Dag-Filip Roaldsnes hvorav de to sistnevnte er intitativtakere. Musikk i skjæringspunktet mellom konsepter, aleatorikk, skrevet og improvisert materiale. I denne forbindelse har jeg også lyst til å nevne mitt eget prosjekt som innehar mange av de samme elementene. Dette prosjektet er et ensemble med vokalist Sofia Jernberg, klarinettist Morten Barrikmo, trompetist Eivind Lønning, trombonist Henrik Munkeby, cellist Lene Grenager og meg som bassist og komponist. Vi gjorde to konserter i februar, og jeg er veldig gira på å jobbe mer med det te – så vær på utkikk! Jeg er også med i på et prosjekt som forener dans og musikk samt diverse andre medier. Prosjektet er ferskt og er initiert av danserne Ann-Christin Kongsness og Marte Reithaug Sterud. Forestillinger på Tøyenkontoret på Grønland hver onsdag! Sjekk det ut!

Hva er planene fremover?

I tillegg til de allerede nevnte prosjektene jobbes det jevnt og trutt med allerede etablerte prosjekter. Det første på agendaen er tysklandsturné i mai med Andrea Kvintett (Andrea Rydin Berge vokal, Kim-Erik Pedersen, Harald Lassen og Svein Magnus Furu på saxer og undertegnede på bass). Deretter følger 3. og 4. semifinale i jazzintro under henholdsvis Nattjazz og Kongsbergjazz. På Natjazz spiller jeg med Mopti, som foruten meg består av Harald Lassen på saxofon, Kristoffer Eikrem på trompet, Aleksander Sjølie på gitar og Andreas Wildhagen på trommer. På Kongsberg spiller jeg på hjemmebane sammen med Kasper Værnes på saxofon og igjen Andreas Wildhagen på trommer i bandet KNYST! Også er det finalen i Molde hvor jeg i hvert fall skal spille med Duplex (Harald Lassen og meg). Det planlegges innspilling/utgivelse med alle disse bandene. Andrea Kvintett ga for øvrig ut sin første plate nå i slutten av april!

Fra høsten av begynner jeg på 2. avdeling på klassisk kontrabass ved Norges Musikkhøgskole. Det blir i stor grad en fortsettelse av det jeg jobber med nå, men med en litt annen innfallsvinkel. Jeg ser frem til å bruke tid på å dykke videre ned i dette materialet.

Høydepunkter fra året som gikk?

Jeg utvekslet til Köln i Tyskland store deler av fjoråret. Hele oppholdet var en eneste lang opptur! Ellers synes jeg det er vanskelig å trekke frem enkelthendelser. Jeg ble onkel! Det skal man ikke kimse av.

En konsert du vil anbefale?

Umulig å velge bare én.. Sjekk ut:

Lillesalen konsertserie: fokuserer utelukkende på unge oppadstormende jazz-/improvisasjonsmusikere

Blow out: huser et bredt spekter av anerkjente og etablerte, samt noen yngre, utøvere fra det internasjonale impro-toppsjiktet. Latterlig mange bra konserter hvor flere burde kjenne sin besøkelsestid!

Join the Circus: Minifestival for uhip musikk 24.-25. mai

NMHs eksamenskonserter på Nasjonal Jazzscene Victoria: Her er det utrolig mye bra, spennende og variert musikk! Jeg avholder selv eksamen 13. juni med et nytt konsept som jeg har kalt Christian Meaas Svendsen: Pandora’s Box. Den noe narsisisstiske tittelen satt til side går konseptet ut på at jeg har invitert en hel haug av utøvere til å spille med meg hvis de føler for det. Utgangspunktet er meg solo, men hvis folk får ånden over seg, er de velkomne til å bli med på moroa. Ikke noe avtalt – et langt strekk hvor alt er lov. I verste fall blir det bassolo i snaue 60 minutter ;)

Sist men ikke minst: BAX 5:XX. Dette blir den 5. konserten i BAX-serien – en konsertserie med kun bassister som utøvere. Denne gangen har jeg fått med meg over 20 (!!) bassister og 3 komponister. Konserten vil bli i Levinsalen (evt. et annet sted) 8. august! Merk av datoen!!

Plateanbefaling?

Frank Gratkowski Quartet – Spectral Reflections

Anthony Braxton – 3 compositions of new Jazz

System of a Down – Hypnotize/Mezmerize

– og til alle bassister: Robert Landfermann – NULL

Skriv kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Tilbake til toppen

Design og kode | Dekode