Bodvar-tornes

Uncategorized

Hva skjer, Bodvar Tornes?

Pianist Bodvar Tornes har hatt en hektisk, men artig vår både med egen trio, solo og Jazzintrodeltakelse. Nå venter konkurranse i Roma og til høsten et lengre opphold i New York.

Av: Camilla Slaattun Brauer

16.05.2012 Skriv kommentar

Hva driver du med om dagen?

Lever et primal-liv med øving, spising og soving i disse dager, en tilværelse jeg trives overraskende godt med. I et litt større perspektiv har jeg hatt en, for meg til å være, ganske hektisk vår frem til nå nylig, med mye spilling med trioen min Bodvar Tornes Trio og også noen solopianokonserter. Om det ikke har vært så hektisk i praksis så har det iallefall vært hektisk oppe i hodet mitt, men det har vært en utrolig artig vår. :)

Hva er planene fremover?

Om noen dager så skal jeg med trioen til Roma, der vi skal delta i en konkurranse. Der har vi også lagt inn noen ekstra dager med focaccia, chianti og espresso i 25 grader og strålende sol (iht. oppdatert værmelding og bandstemnings-rapport). Det blir meget bra!

Jeg er ferdig på jazzlinja nå til sommeren og skal til høsten tilbringe mesteparten av tiden i New York der jeg skal la meg inspirere. New York har lenge vært en sted som har ressonert hos meg både kunstnerisk/musikalsk og ellers, som den urbane mann jeg innerst inne er. Hehe.

Høydepunkter fra året som gikk?

Solokonserten jeg spilte i den fantastiske Petrikirken i Stavanger i mars var en stor opplevelse. I tillegg fikk jeg prisen som «Årets instrumentalist» for soloprosjektet mitt på Jazz i Sikte under Bergen Jazzforum, noe som var veldig hyggelig. Jazzintro var også absolutt et høydepunkt, selv om det var en litt slitsom setting med veldig konkurransepreg, med mye kjentfolk i salen og på scenen. Men det var en veldig fin opplevelse å få være med!

En konsert du vil anbefale?

Et utrolig tøft band som i disse dager ferdigstiller sin debutplate er Sommerfuglfisk. En trio med Nina Kristine Linge på vokal og gitar, Dan Peter Sundland på bass og Hans Hulbækmo på trommer. Alle tre vanvittig dyktige musikere. Så bandet på Mir tidligere i vår hvor de spilte en utrolig bra konsert. Vet at de spiller på Nattjazz i slutten av Mai. Anbefales!

Plateanbefaling?

En av mine favorittpianister er Fred Hersch. En mann som kanskje ikke er kjent for så mange, men som i mine øyne er dypt undervurdert og har virkelig ikke fått den oppmerksomheten han fortjener. Han ga ut en live soloplate fra Bumhuis i Amsterdam for noen år siden som på mange vis lærte meg å spille og særlig introduserte meg for solopianoformatets virkelig store kunst. Den plata har vært med meg i 4 år nå og jeg har saumfart den fra start til slutt utallige ganger, men lærer masse nye ting hver gang. Et mesterverk. Fred Hersch – In Amsterdam: Live at Bimhuis

Skriv kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Tilbake til toppen

Design og kode | Dekode