Inger-Haugan-Aasland-juli-2012

Uncategorized

Hva skjer, Arendal Jazzklubb?

Arendal Jazzklubb feirer 10års-jubileum denne høsten med eget bestillingsverk. Styreleder Inger Haugan Aasland forteller om planene framover, fjorårets publikumsrekord og andre høydepunkter.

Av: Camilla Slaattun Brauer

15.10.2012 Skriv kommentar

Arendal Jazzklubb feirer 10års-jubileum denne høsten med eget bestillingsverk. Styreleder Inger Haugan Aasland forteller om planene framover, fjorårets publikumsrekord og andre høydepunkter.

Hva driver du med om dagen?

Har nettopp kommet hjem fra en flott inspirasjonstur til Stockholm jazzfestival sammen med styret i Arendal jazzklubb. Det ble en kjempetur med mange fine konserter og opplevelser.

Nå er jeg veldig klar for resten av jazzhøsten i Arendal jazzklubb. Vi har 10 års jubileum og har en rekke godbiter på programmet denne høsten, inklusive et bestillingsverk av Espen Rud.

I gang med noen nye prosjekt du har lyst til å dele med oss?

I høst er det jubileet i jazzklubben som tar oppmerksomheten, og det er jo spesielt at en lokal jazzklubb kan ha et eget bestillingsverk på plakaten. Ikke bare musikken, men også tekstene er skrevet for anledningen, så dette gleder vi oss til! Det er også flott at bestillingsverket skal ut på turne etter urframføringen. Sørnorsk jazzsenter har nemlig tatt bestillingsverket med de 8 til 9 musikerne med i jazzsenterets turnetilbud. Fint at et bestillingsverk kan spilles flere ganger og for et større publikum!

Hva er planene fremover?

I Arendal jazzklubb er vi opptatt av å jobbe med med publikumsutvikling, og vi har allerede hatt en spørreundersøkelse blant publikum som går på markedsføring. Vi kommer til å jobbe videre bl.a. med å finne den mest effektive måten å nå publikum med info, finne nye måter å vekke interessen hos de som sjelden eller aldri går på jazzklubbens konserter og forsøke å skape en enda bedre ramme/atmosfære for publikum både før, under og etter konsertene.

Høydepunkter fra året som gikk?

Et av høydepunktene i 2011 var at Arendal jazzklubb ble kåret til Årets jazzklubb, og at vi høsten 2011 hadde rekordbesøk med gjennomsnittlig 112 pr. konsert! Det er vi rimelig stolte av.

Blant konsertene vi hadde våren 2012 var konserten med Marius Neset Golden Xplosion et høydepunkt for min egen del.

En konsert du vil anbefale?

Fra høstens program vil jeg selvsagt anbefale alle om å få med seg jazzklubbens bestillingsverk «Bidevind» i Arendal kulturhus 17.november, – men kom gjerne også 1.november og få med deg Andy Sheppard Trio Libero!

Plateanbefaling?

Same Tree Different Fruit – ABBA med Anders Wihk, piano, Steve Gadd, trommer og

Svante Henryson, bass. Hørte trioen i Stockholm konserthus på fredag og det de gjorde med ABBA-låtene er absolutt verd å høre på!

Skriv kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Tilbake til toppen

Design og kode | Dekode