Lørdag 18. feb 2017 kl. 14:00

SERENDIP 2017: Konsertmaraton på NMH (GRATIS)

Norges musikkhøgskole / Norges musikkhøgskole
Oslo

«Serendip er en festival arrangert av studentene fra improvisert musikk / jazz-studiene ved Norges Musikkhøgskole fra 16.-18. februar, og på festivalen spiller både studenter og profesjonelle aktører»

Vi fortsetter dag 3 av Serendip på Norges Musikkhøgskole kl. 14:00, og arrangerer konsertmaraton på 3 forskjellige scener med mange spennende band helt gratis!

Makan:
«MAKAN er et nytt og spennende musikalsk foretak som er initiert, administrert og komponert av Emil Brattested. Bandet består av tre buskerudgutter, krydret med litt ekte vossabass. Prosjektet ble startet med en grunnleggende idé om å lage jazzmusikk sentrert rundt bruken av slide gitar og steel gitar i tett samspill med trompet. Formatet ble til slutt en kvartett med fleksible musikere som ble nøye valgt ut for sine ferdigheter og erfaringer fra mange forskjellige stilarter og prosjekter. Komposisjonene er laget med et ønske om å utforske slide/steel-gitarens kvaliteter, og musikken skal helst finne balansen mellom å både være spennende for musikerne å spille, og samtidig være interessant for flere enn bare jazzelskerne. Musikken henter inspirasjon, både bevisst og/eller ubevisst, fra blant annet folkemusikk, blues, alternativ rock og annen moderne jazz. Alt inngår i et stilsikkert uttrykk med stort rom for improvisasjon og personlig preg fra de enkelte musikerne. Består av: Emil Brattested – gitar/pedal steel, Mats Mæland Jensen – trommer, Magnus Aannestad Oseth – trompet og Bjørnar Kaldefoss Tveite – kontrabass»

Oneno:
«Oneno er en improviserende duo som består av Torstein Slåen og Martin Sternberg. De forener sin felles kjærlighet for Fennesz, Jon Hopkins og Supersilent i lange, uavklarte, musikalske strekk, som kan være uforståelig vakker på den ene siden og påtrengende stygt på den andre. Uansett følger begge intuisjonen hele veien, og kan derfor ikke love deg noen ting. Det eneste de kan love er at det kan være verdt å ta turen»

Tander:
«Tander er eit band som oppstod våren 2016, med litt utskiftninger hausten 2016. Dei held for tida til i Oslo, men består av medlemmer frå østlandet, vestlandet og lenger nord i Noregs land. Musikken beveger seg innanfor eit eksperimentelt rock/pop-landskap, der det også blir presentert elementer som improvisasjon og støy innimellom vakre, sarte melodier. Direkte og melankolske tekster står i fokus på lik linje som det musikalske. Bandets medlemmer har erfaringer innen pop, klassisk, rock, jazz og improvisasjonsmusikk, som heilt sikkert er med på å fargelegge det som skjer på scena. Tander består av Birte Slettevoll – vokal, Eskild Myrvold – bass & vokal, Liv Andrea Hauge – synth & vokal, Ask Vatn Strøm – el-gitar og Martin Mellem – trommer»

Daiisy:
«Daiisy består av Thea Emilie Wang & Henrik Håland, og er en eksperimentell indie/folk/pop-duo som blander fengende riff, enkle melankolske melodier og improvisasjon inn i en vakker klanglig verden. Gjennom bruk av effektboks og elektronikk, kombinert med lyden av akustiske trommer, vokal og fengede melodier, skaper DAISY et originalt og spennende lydlandskap. Bandet ble startet våren 2015 ved Norges Musikkhøgskole og var med på turnéen ”Framtida i norsk jazz” i regi av Midtnorsk, Sørnorsk og Østnorsk jazzsenter som foregikk 21.-26. April. De spilte samtidig på ”Jazz i sikte” i Bergen på U.S.F Verftet, og i høst spilte de også på festivalen Vill Vill Vest hvor de ble trukket ut blant 48 band av 700 søkere»

Karwowski/Tidemann/Kann + Henrik Nordahl
Karwowski, Kann og Tidemann er en fri-improvisert soundscape trio fra Norges Musikkhøgskole som ble etablert gjennom en mutuell fasinasjon for lydlandskap og jazz med etnisk og orientalske innflytelser. Bandet ble opprett av Aleksander Tidemann høsten 2014 med ønske om å videre utforske lydlandskap via Live Performance, der denne tradisjonen ofte er begrenset til studioproduksjon og bruk i andre medier og ulike kunstgrener hvor selve musikken kun representerer et estetisk pålegg. Trioen jobber helt improvisert, men ofte med et utarbeidet landskap som et grunnleggende tema, både konkret og abstrakt.
Våren 2015 ble trioen utvidet til et fler-sanslig bandkonsept der Henrik Nordahl, ved Kunsthøgskolen i Oslo, ble med som visuell artist. Hans bidrag endret uttrykket til et intimt samspill mellom male og billedkunst, representert og projektert på overhead og lerret, og musiseringen til musikerne. Denne improvisatoriske dialogen gjør kvartetten til en særdeles original oppvisning der musikk og maleimprovisajon fusjoneres for å danne ulike landskap og atmosfærer hos publikum. Består av: Aleksander Tidemann: Live Electroncis, August Kann: Vokal, Fredrik Karwowski: Gitar og FX og Henrik Nordahl: Maleri, billedkunst og projeksjon»

Slow Is The New Fast:
«Bandet spiller egenkomponert materiale som beveger seg i grenselandet mellom flere forskjellige sjangere, med jazzen som et felles utgangspunkt. Musikken henter sin inspirasjon fra Henryk Gorecki, Thomasz Stanko, Christian Wallumrød og mye annet. Lange komponerte strekk blander seg med både korte og lange improvisasjoner. Soundet er akustisk, varmt og drar deg hele tiden videre innover i musikken. Musikerne blander sammen alle inspirasjonskildene til et felles uttrykk som er ekspressivt og unikt. Det store målet til musikken er å kunne blande sømløst elementer fra sen klassisk musikk, folkemusikk, moderne jazz og impro på en organisk måte. Slow Is The New Fast er: Lyder Øvreås Røed-Trompet, Hans Kjorstad-Fele, Tore Ljøkelsøy- Trommer, Bjørn-Even Bjarkli Verbeke- Piano, Joel Ring- Bass.»

Jazzkorpsensemblet:
«Jazzkorpsensemblet» er tittelen på mitt eksamensprosjekt på Norges Musikkhøgskole våren 2016, som ble godt mottatt og har et ønske om å spille mer sammen. Bandets besetning med 6 blåsere + bass og trommer er noe utradisjonell, men desto mer spennende å både skrive for og spille med – og forhåpentligvis også lytte til. Musikken er en god blanding av mye forskjellig innenfor jazzfeltet, og viktige inspirasjonskilder er bl.a. Charles Mingus, Per Zanussi og Team Hegdal. Som bandets leder står også jeg for alle komposisjoner og arrangementer, og de øvrige medlemmene er stort sett nåværende studenter ved Norges Musikkhøgskole. Besetningen er noe fleksibel, men grunntanken er bass, trommer og en haug med blåsere»

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev