Lørdag 29. aug 2015 kl. 19:30

1982-FESTIVALEN: Lyden av Aurora + 1982 feat. Trygve Seim & Stian Omenås

Øyvind Jazzforum / Bergen Kjøtt
Bergen

DAG 3/4!

LYDEN AV AURORA

Fredrik Rysjedal – animasjon, liveanimasjon, regi
Nils Økland – hardingfeler, fiolin
Sigbjørn Apeland – trøorgel
Øyvind Skarbø – trommer

Stipendiat ved Kunsthøgskulen i Bergen, Fredrik Rysjedal, presser grensene for kva ein teikneserie kan vere. Gjennom prosjektet Lyden av Aurora, brukar han nyutvikla teknikkar i grenselandet mellom teikneserie og film, for fortell han den gripande historia om bestefaren sin under 2. verdskrig. Live musikk av 1982.

1982 feat. TRYGVE SEIM & STIAN OMENÅS

Trygve Seim – tenor- og sopransax
Stian Omenås – trompet, perkusjon
Nils Økland – hardingfeler, fiolin
Sigbjørn Apeland – trøorgel
Øyvind Skarbø – trommer

To av 1982 sine favorittmusikarar, gjer trioen til første gong i historia til ein kvintett! Stian var komponist og dirigent på verket som romma side A på 1982-albumet A/B (Hubro 2014). -1982 befester posisjonen som en unik triostemme, og klinger nå også med vellykket orkestral utvidelse, skreiv Terje Mosnes. 1982 har ved nokre få anledningar spela med Trygve Seim som gjest, og ser fram til å presentere dette samarbeidet på heimebane.

Dørene opnar 19.00
Konsertstart 19.30

1982-festivalen er trioen 1982 sitt bidrag til mangfald. I dagane 27-30 august inviterer bandet nye og gamle gjestar til samspel. Kunstnar Elisabeth Færøy Lund presenterer ei heilt spesiell fotoutstilling; Lund har fotografert dei ikoniske platecovera på samtlige av bandets fire utgjevingar. I samarbeid med Griegakademiet vert det masterclass med Fredrik Ljungkvist.

Det er lett servering av mat og drikke på alle konsertar.

1982-festivalen er støtta av Norsk kulturråd og Norsk jazzforum.

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev