Nyheter

Jubileumsfeiring på Cosmopolite

I november blir det stor markering med konserter og bokutgivelse for å feire Osloklubben Cosmopolites 25-årsjubileum.

foto: Cosmopolite

Cosmopolite har igjennom 25 år med jazz og verdensmusikk markert seg som en av Nordens fremste scener i sin sjanger. Med Mulatu Astatke, Patti Austin, Mike Stern/Dave Weckl, Sun Kil Moon, Arild Andersen Quartet feat. Makato Ozone, Tommy Smith & Paolo Vinaccia, Simon Philips Protocol 4, Abraham Inc.+ David Krakauer, Fred Wesley & Socalled og José James presenterer Cosmopolite et solid jubileumsprogram i november.

Cosmopolites grunlegger, Miloud Guiderk (pressefoto)
Cosmopolites grunlegger, Miloud Guiderk (pressefoto)

Grenseløse opplevelser
Boka «Grenseløse opplevelser» utgis i anledning jubileet og dokumenterer med bilder og tekst viktige hendelser som er skapt gjennom alle disse årene. Her beskrives den usikre og til tider dramatiske ferden mot det Cosmopolite vi kjenner i dag. Sentralt i fortellingen står Miloud, klubbens grunnlegger.  Anne Ellingsen har forfattet boka, som også inneholder bidrag fra en rekke personer med nært kjennskap til Cosmopolites dugnadsånd og rikdom i form av grenseløse opplevelser.

Årets Jazzklubb 2017
I februar ble Cosmopolite kåret til Årets jazzklubb 2017 av medlems- og interesseorganisasjonen Norsk jazzforum.
– Cosmopolite har brakt fantastiske konsertopplevelser til publikum gjennom 25 år. Det er en svært vital og inkluderende konsertscene med spennende programmering, sa Ingrid Brattset, styreleder i Norsk jazzforum, ved overrekkelsen av prisen. Brattset trakk fram Cosmopolites svært dyktige ildsjeler og idealister, med grunnlegger Miloud Guiderk i spissen, som avgjørende for klubbens suksess. I 2008 ble Guiderk slått til Ridder av 1. klasse av St. Olavs Orden for sitt engasjement og formidling av jazz og verdensmusikk.

Jubileumsprogram:
Tor        9. nov    Mulatu Astatke
Fre        10. nov   Patti Austin «Ella now and then»
Lør        11. nov   Mike Stern/ Dave Weckl band feat. Tom Kennedy & Bob Malach
Søn       12. nov   Alfredo Rodriguez Trio + Tarek Abdallah & Adel Shams el-Din
Tir         14. nov   Sun Kil Moon
Ons      15. nov   Arild Andersen Quartet feat. Makato Ozone, Tommy Smith & Paolo Vinaccia
Tor        16. nov   Simon Philips – Protocol 4
Fre        17. nov   Abraham Inc.+ David Krakauer, Fred Wesley & Socalled
Lør        18. nov   Jose James

Billetter er lagt ut for salg på Ticketmaster.

Fra forsiden

Nyhet

Gjenforenes på åpningen av OsloJazz

Legendariske Masqualero gjenforenes med åpningskonserten på Oslo Jazzfestival i Operaen søndag 11. august. - Dette blir en kveld for den norske jazzhistorieboka, sier festivalsjef Line Juul.

Nyhet

Jaga Jazzist åpner Victoria-høsten

Jaga Jazzist sesongåpner Nasjonal jazzscene i Oslo med to konserter, fredag og lørdag 30. og 31. august. - Vi har den store gleden av å åpne høstsesongen med et band vi har ønsket på scenen siden vi flyttet inn på Victoria, sier direktør Øyvind Larsen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev