Nyheter

Jazznytt18-sesongen i gang

Torsdag 10. august sesongåpner samtaleklubben Jazznytt18 med Skadedyr (bildet) og Blow Out på Øyafestivalen. Audun Vinger inviterer til nye Jazznytt18-samtaler under Oslo Jazzfestival og Blow Out uka etter.

Torsdag på ØYA-festivalen er det samtaleklubben og konsertserien JAZZNYTT18 på Biblioteket-scenen, med Skadedyr, Girl, Ståle Liavik Solberg og Julie Kjær som gjester. Jazznytts Audun Vinger er programleder.
Uka etter blir det Jazznytt18 på Sentralen under Oslo Jazzfestival. Torsdag 17. august er Karin Krog og Petter Wettre gjester, og fredag 18. august skal det britiske vidunderbarnet Jacob Collier samtale med Audun Vinger. I tillegg blir det Jazznytt18-samtale med Evan Parker på Blow Out på Café Mir torsdag 17. august.

Skadedyr (pressefoto)
Et fulltallig Skadedyr (pressefoto)

Torsdag 10. august kl 16.45, Øyafestivalen:
JAZZNYTT18Skadedyr – storbandintervju + GIRL minikonsert
Norske jazzmusikere er vidunderlige skapninger som lager veldig mye forskjelligartet lyd. Det alternative storbandet Skadedyr som utga en av fjorårets knalleste plater i «Culturen», inneholder en rekke av sin generasjons fremste musikere, og går rett fra konsert den store scenen til «hva føler du nå?»-intervju i Biblioteket. Ina Sagstuen fra Skadedyr synger også blant annet også i den herlige avant-folk duoen Girl, sammen med gitarist Christian Winther, som også kommer på besøk til Biblioteket. Fjorårets debutalbum «Sea and Dirt», utgitt på LP på Susanna Wallumrøds selskap SusannaSonata, var en liten, skinnende perle.

Torsdag 10. august kl 18.45, Øyafestivalen:
JAZZNYTT18: BLOW OUT 
med Ståle Liavik Solberg og Julie Kjær
Uken etter Øyafestivalen er det en ny festival i byen. Som et spenstig tillegg til Oslo Jazzfestival har konsertserien BLOW OUT! hatt en strålende festival på Cafe Mir med en rekke av landets og verdens mest fabelaktige musikere innen frijazz og improvisert musikk på plakaten. Trommeslager Ståle Liavik Solberg er (sammen med Paal Nilssen-Love) initiativtaker, og en nøkkelperson i dette musikkmiljøet i europa nå. Møt solstrålen til en samtale om musikkens mange muligheter, og ikke minst i samspill med den fabelaktige danske saksofonisten Julie Kjær, som bl.a. også spiller i Large Unit, og skal opptre på festivalen uken etter Øya. Tut og kjør.

Torsdag 17. august kl tba, Oslo Jazzfestival, Sentralen:
JAZZNYTT18: Karin Krog
og Petter Wettre
Hyllesten er en sentral del av jazzspråket, og tradisjonen er helt riktig avhenging av stadig fornyelse for å holdes i live. I musikkbladet Jazznytts samtaleklubb Jazznytt18, inviterer vi til møte med to viktige profiler i norsk jazz: åttiårsfeirende og aldri stillesittende Karin Krog som er aktuell med stor festivalkonsert og med en boks på 6 CD-er der vi får smakebiter fra hennes meget rike og allsidige virke, og tenorsaksofonist Petter Wettre, som lenge har vært en bransjemessig innovatør her i landet, og som under festivalen presenterer et prosjekt der han har gått Michael Brecker næremere etter i sømmene. Begge to i passiar med Jazznytt18s Audun Vinger på Sentralen denne formiddagen.

Torsdag 17. august, kveld, Blow Out,Café Mir:
JAZZNYTT18:
Samtale med Evan Parker

Fredag 18. august kl tba, Oslo Jazzfestival, Sentralen:
JAZZNYTT18:
Samtale med JACOB COLLIER
Superinstrumentalistenes tid er ikke omme, den har bare endret karakter. Det britiske vidunderbarnet Jacob Collier er en slik, og er blitt omtalt som en Mozart for vår tid og det som verre er. Han er en selvlært musiker som på eksplosivt vis har tatt ny teknologi i bruk, og etter en tid som YouTube-sensasjon ble han oppdaget av Herbie Hancock og skutt opp i toppen av verdens musikkliv. Han opptrer i trioformat med Stian Carstensen under årets festival, og vil møte Jazznytt18s Audun Vinger til samtale om sin karriere så langt, og om musikerens rolle og muligheter i dag.

 

Fra forsiden

Nyhet

Gjenforenes på åpningen av OsloJazz

Legendariske Masqualero gjenforenes med åpningskonserten på Oslo Jazzfestival i Operaen søndag 11. august. - Dette blir en kveld for den norske jazzhistorieboka, sier festivalsjef Line Juul.

Nyhet

Jaga Jazzist åpner Victoria-høsten

Jaga Jazzist sesongåpner Nasjonal jazzscene i Oslo med to konserter, fredag og lørdag 30. og 31. august. - Vi har den store gleden av å åpne høstsesongen med et band vi har ønsket på scenen siden vi flyttet inn på Victoria, sier direktør Øyvind Larsen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev