Kvernberg_Redman_2_Moldejazz 2016_foto Terje Mosnes_nett

Nyheter

Mestermøte på norgesturné

Det bejublede mestermøtet mellom Ola Kvernberg og Joshua Redman, fra fjorårets Moldejazz, sendes i november ut på norgesturné.

Av: Camilla Slaattun Brauer

03.08.2017 Skriv kommentar

Foto: Terje Mosnes

«Noen musikalske møter treffer akkurat der det skal og fortjener å oppleves av flere. I høst får du mulighet til å få med deg et godt eksempel på dette. Joshua Redman og Ola Kvernberg er to av de sterkeste stemmene på sine instrument, og med kombinasjonen av fiolin og tenorsaksofon ser vi ikke bort fra at dette er et samarbeid for historiebøkene», forteller Nasjonal jazzscene i en pressemelding. Det er Nasjonal jazzscene i samarbeid med Music Works International som nå presentere en etterlengtet norgesturne med Joshua Redman og Ola Kvernberg i november 2017.

Fant tonen - Ola Kvernberg og Joshua Redman. (foto: Terje Mosnes)

Fant tonen under Moldejazz 2016 – Ola Kvernberg og Joshua Redman. (foto: Terje Mosnes)

Kvernberg og Redman møttes første gang under Moldejazz i 2006 da Redman var Artist in Residence på festivalen. De har siden den gang planlagt et samarbeid, men det var først i 2016 da Kvernberg selv var Artist in Residence de gjorde alvor av planene. Prosjektet fikk meget god mottakelse av publikum og ble av flere kritikere omtalt som et høydepunkt på festivalen.

«Ved alle vellykkede jazzfestivaler oppstår det øyeblikk eller passasjer som freser seg fast i hukommelsen og blir sittende … Ikke bare på grunn av den fabelaktige musiseringen som sådan, men også på grunn av den atmosfæren den foregikk i, skapt av to alen av samme spellemannstykke som så åpenbart fant hverandre i en kommunikasjon som oste av spilleglede og trivsel.»Terje Mosnes, Jazzinorge

Turnerute:
13.11: Arendal                   Arendal Kulturhus, Lille Torungen
14.11: Bodø                       Ad Lib Jazzclub, Sinus
15.11: Trondheim              Dokkhuset
16.11: Molde                      Storyville jazzclub, Storyville
17.11: Oslo                        Nasjonal jazzscene, Victoria
18.11: Stavanger               Stavanger jazzforum, Spor 5

Skriv kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Tilbake til toppen

Design og kode | Dekode