Nyheter

Jazzhøsten i Stavanger

Høstsesongen på Stavanger Jazzforum begynner å ta form. Herbie Hancock (bildet), Susanna & the Brotherhood of Our Lady og Espen Eriksen trio med Andy Sheppard er blant de konsertklare musikerne.

Fem av Stavanger jazzforums konserter for høsten er nå lansert.
– Om ikke lenge kompletteres høstprogrammet med en rekke andre konserter vi tror publikum vil ta godt imot, så nå kan en ta sommerferie i visshet om at det er mye glede seg til i høst, skriver Stavanger Jazzforum i en pressemelding.

Pianisten, komponisten og bandlederen Herbie Hancock har gjennom seks tiår satt tydelige fotavtrykk ikke bare innenfor jazzen, men også innen populærmusikken, og han er fortsatt i full sving. Konserten 16. november arrangeres i samarbeid med Stavanger konserthus. Foruten Stavanger inkluderer hans tre Norgeskonserter i høst Kilden i Kristiansand og Bærum kulturhus. I tillegg spiller Hancock en allerede utsolgt konsert på Moldejazz i juli.

På bilete: Ida Løvli Hidle, Stina Moltu Marklund, Ina Sagstuen, Susanna, Natali A. Garner (pressefoto: Anne Valeur)
Susanna & the Brotherhood of Our Lady, fra venstre: Ida Løvli Hidle, Stina Moltu Marklund, Ina Sagstuen, Susanna, Natali A. Garner (pressefoto: Anne Valeur)

Espen Eriksen trio kommer til Stavanger med et helt nytt smarbeid med den engelske saksofonisten Andy Sheppard. Det blir låter fra trioens tidligere utgivelser og premiere på helt nye låter skrevet spesielt til dette samarbeidet.
Susanna & the Brotherhood of Our Lady kommer til Spor 5 i oktober med årets Tingingsverk fra Vossa Jazz.

Mer info og billettsalg her.

Konserter på Stavanger Jazzforum i høst:
Espen Eriksen trio med Andy Sheppard (17.9.)
Batabrok m. Hedvig Mollestad & Runar Gudnason (19.10.)
Susanna & the Brotherhood of Our Lady (27.10)
Edvard Hoem & John Pål Inderberg trio (4.11.)
Herbie Hancock med band (16.11.)

Fra forsiden

Nyhet

Gjenforenes på åpningen av OsloJazz

Legendariske Masqualero gjenforenes med åpningskonserten på Oslo Jazzfestival i Operaen søndag 11. august. - Dette blir en kveld for den norske jazzhistorieboka, sier festivalsjef Line Juul.

Nyhet

Jaga Jazzist åpner Victoria-høsten

Jaga Jazzist sesongåpner Nasjonal jazzscene i Oslo med to konserter, fredag og lørdag 30. og 31. august. - Vi har den store gleden av å åpne høstsesongen med et band vi har ønsket på scenen siden vi flyttet inn på Victoria, sier direktør Øyvind Larsen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev