Nyheter

Ny festival i Fredrikstad

Torsdag 27. april åpner en helt ny festival i Fredrikstad. Gamlebyen Jazzfestival presenterer store norske jazznavn som Magnolia Jazzband, Hot Club de Norvegé og Tricia Boutté trio samt D-lovely (bildet) og lokale Østfold-musikere.

Bildet over:D-lovely spiller musikk av Cole Porter i en intim kammerjazz-innpakning (pressefoto)

Gamlebyen Festivaldrift står bak festivalen, som arrangeres 27. – 29. april. Med seg på laget har de fått Sarpsborg Jazzklubb og New Orleans Workshop i Oslo. Festivalleder er Bjarne S Aaserød, leder for Sarpsborg Jazzklubb, Robert Normann-festivalen og Kardamili International Jazzfestival i Hellas.

– Håpet er at Gamlebyen Jazzfestival kan «åpne» sommersesongen i Gamlebyen med stor tilstrømming til bydelen,  og målsettingen er å trekke folk fra hele Østlandet og ikke minst Oslofjord-regionen som har et meget godt og stort jazzmiljø, sier Bjarne S Aaserød i en pressemelding.

Jazzferge fra Sarpsborg  
Festivalen regner med stor tilstrøming fra andre steder enn Fredrikstad, og fra Sarpsborg går det jazzferge, M.S. Skjærhalden, både fredag og lørdag med støtte fra både Sarpsborg og Fredrikstad kommune og Østfold Fylkeskommune. Spesielt jazzferga ser ut til å bli populær og mange har bestilt billett allerede, forteller festivalen.

Swing'it Dixieband omtales som Norges hippeste og fresheste gla'jazzband som  klarer kunststykke å underholde unge såvel som gamle med sjarm, spilleglede og entusiasme. De kan oppleves lørdag kl 19.00 i Tamburkjelleren. (pressefoto)
Swing’it Dixieband omtales som Norges hippeste og fresheste gla’jazzband som klarer kunststykke å underholde unge såvel som gamle med sjarm, spilleglede og entusiasme. De kan oppleves lørdag kl 19.00 i Tamburkjelleren. (pressefoto)

Gratis konserter
Bortsett fra kirkekonserten på åpningsdagen, er alle konserter gratis. På programmet står noen av Norges fremste jazzartister som har satt sitt preg på jazzfestivaler i Norge gjennom mange år: Magnolia Jazzband, Hot Club de Norvegé og Tricia Boutté trio, med veteranene Jan Inge Melsæter og Ivar Andresen. Lokale Østfold-utøvere vil også prege programmet.
Det blir New Orleans parade gjennom Gamlebyen og «Jazzdamene» som har preget paraden under Oslo Jazzfestival stiller, likeså paradedeltakere fra Robert Normann-festivalen i Sarpsborg.
Spillesteder i Gamlebyen er Østre Fredrikstad Kirke, Tamburen, Majorstuens kro og stue, Magenta samt Gamlebyen Kulturhus, og skulle været slå til blir en del av konsertene utendørs for de spillesteder som har mulighet til det.

– Målsettingen er at denne første festivalen vil være starten på noe som skal utvikle seg med årene og hvor enda flere aktører i Gamlebyen er med. Hyggelig er det å starte en ny festival i Fredrikstad når selve byen fyller 450 år, sier festivalsjef Bjarne S Aaserød.

Fra forsiden

Nyhet

Gjenforenes på åpningen av OsloJazz

Legendariske Masqualero gjenforenes med åpningskonserten på Oslo Jazzfestival i Operaen søndag 11. august. - Dette blir en kveld for den norske jazzhistorieboka, sier festivalsjef Line Juul.

Nyhet

Jaga Jazzist åpner Victoria-høsten

Jaga Jazzist sesongåpner Nasjonal jazzscene i Oslo med to konserter, fredag og lørdag 30. og 31. august. - Vi har den store gleden av å åpne høstsesongen med et band vi har ønsket på scenen siden vi flyttet inn på Victoria, sier direktør Øyvind Larsen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev