Fjorårets mottaker av den høythengende musikerprisen DNB-prisen, Susanna, skal sette sitt tydelige preg på årets Kongsberg Jazzfestival i en omfattende satsning: Publikum får høre Susanna i tre totalt ulike konserter i tre ulike rom på tre ulike dager med tre forskjellige konstellasjoner.

Nyheter

Fredag starter Vossa Jazz

Vossa Jazz innleder som vanlig påskeuka. På programmet står blant annet Karin Krog og John Surman, Matthew Shipp, Mette Rasmussen Quintet, Nils Petter Molvær Group og årets Tingingsverk-komponist, Susanna (bildet), med Susanna and the Brotherhood of our Lady.

Av: Camilla Slaattun Brauer

06.04.2017 Skriv kommentar

pressefoto: Anne Valeur 

Susanna lager Tingingsverket til Vossa Jazz 2017.

På bilete: Ida Løvli Hidle, Stina Moltu Marklund, Ina Sagstuen, Susanna, Natali A. Garner (pressefoto: Anne Valeur)

På bilete: Ida Løvli Hidle, Stina Moltu Marklund, Ina Sagstuen, Susanna, Natali A. Garner (pressefoto: Anne Valeur)

– Det er en stor ære å få lage Tingingsverk til Vossa Jazz – oppdraget er en institusjon i norsk kulturliv, og en svært viktig synliggjøring av forskjellige kunstneres arbeid, sier Susanna. Hun har satt sammen en helt ny besetning til Tingingsverket, dette gjelder både instrumentasjon og personer.
– Veldig dyktige musikere som jeg gleder meg til å spille med, sier hun.

På årets Vossa Jazz-program står blant annet Sheila Jordan & Cameron Brown, Møster!, Pasborg/Storløkken Power Duo, Kim Myhr, Ingrid Olava/Andreas Ulvo Duo, Torun Eriksen, Tomasz Stanko New York Quartet og Bushman’s Revenge. Hele programmet her.

I tillegg arrangerer festivalen Badnajazz for barn, ungdomssatsinga UNGjaJAZZja, Eldrejazz samt Superjazz for mennesker med funksjonshemminger.

Årets Vossa Jazz-kunstner er Tatiana Stadnichenko.

Skriv kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Tilbake til toppen

Design og kode | Dekode