Arild Andersen og Ensemble Denada åpner Bodø Jazz Open i Stormen kulturhus onsdag 1. februar.

Nyheter

Festivaluke i Bodø

Arild Andersen og Ensemble Denada åpner Bodø Jazz Open i Stormen kulturhus onsdag 1. februar.

Av: Camilla Slaattun Brauer

01.02.2017 Skriv kommentar

på bildet over: Arild Andersen og Håkon Mjåset Johansen under Kongsberg Jazzfestival 2016 (foto: Terje Mosnes)

Bodø Jazz Open arrangeres i 2017 for syvende gang.
– Festivalen øker stadig i popularitet, sannsynligvis fordi vi alltid har vært opptatt av å skape et program med musikalsk bredde i form av ulike sjangre og samarbeidsprosjekter på tvers av lokale, nasjonale og internasjonale grenser, forteller PR- og kommunikasjonsansvarlig Kristine Hoff.
Det arrangeres omtrent 40 arrangementer under festivalen i Bodø og på programmet står blant andre Marit Sandvik, BeHop, Troun Eriksen og Ylajali med Live Maria Roggen og Tone Åse. I tillegg får barna sin helt egen festival i festivalen når JåzzOngan inviterer til alenehjemmefest i Stormen Bibliotek lørdag 4. februar. Se hele programmet til Bodø Jazz Open her.

Åpningskonsert med «Arinada»
Åpningskonserten finner sted i hovedsalen på Stormen Kulturhus onsdag 1. februar. Bassist Arild Andersen kommer med Ensemble Denada, et prosjekt hvor leder/trombonist Helge Sunde samt arrangørene Erlend Skomsvoll, Øyvind Brække og bandets bass-saksofonist Shannon Mowday har arrangert et utvalg Andersen-komposisjoner for den store besetningen. «Arinada» hadde premiere på Kongsberg Jazzfestival i fjor, og JazziNorges anmelder Terje Mosnes skrev begeistret: «…blendende ensemblespill, svært høreverdige soli og ikke minst velkjent, helhjertet involvering fra Andersen selv.».
I tillegg til Andersen og Denada vil Jan Eggum spille på åpningskonserten, og etter de har gjort hver sin konsert vil de også opptre sammen.

Skriv kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Tilbake til toppen

Design og kode | Dekode