Nyheter

Manu Katché med norsk stjernelag åpner Oslo Jazzfestival

Den franske trommeslageren Manu Katché har med seg Ellen Andrea Wang (bildet), Trygve Seim, Tore Brunborg, Mathias Eick, Jacob Young, Petter Wettre og Bugge Wesseltoft når han lørdag 12. august åpner Oslo Jazzfestival 2017 i Operaen.

pressefoto av Ellen Andrea Wang: Solveig Selj

– Det er stor stas å kunne presentere en så allsidig, erfaren og internasjonalt kjent trommeslager som Manu Katché på åpningskonserten i Operaen i 2017. At Katché har benyttet norske musikere i egne band er ingen hemmelighet. Han tente derfor raskt på idéen om å samle de norske musikerne han har spilt med opp gjennom årene til en helt spesiell konsert her i Oslo, sier festivalsjef Edvard Askeland i en pressemelding.

Den franske trommeslageren har siden 80-tallet vært en yndet trommeslager for noen av verdens aller største pop- og rockartister. Den klassisk skolerte trommeslageren var et sentralt element i innspillingen av giga-hits som Stings ”An Englishman in New York” og Peter Gabriels ”Sledgehammer”. Men det er jazzen, som han ble eksponert for som ung via sin stefar, som står ham nærmest og er i sentrum i hans egne band. I disse bandene inkluderer han mer enn gjerne norske musikere.

Et norsk stjernelag spiller med Manu Katché i Operaen.  Bak fra venstre:  Petter Wettre, Trygve Seim og Bugge Wesseltoft. Foran fra venstre: Mathias Eick, Ellen Andrea Wang, Jacob Young og Tore Brunborg.  (pressefoto: Oslo Jazzfestival)
Et norsk stjernelag spiller med Manu Katché i Operaen. Bak fra venstre: Petter Wettre, Trygve Seim og Bugge Wesseltoft. Foran fra venstre: Mathias Eick, Ellen Andrea Wang, Jacob Young og Tore Brunborg. (pressefoto: Oslo Jazzfestival)

– Det startet med Jan Garbarek, og gjennom ham kom jeg i kontakt med et spesielt musikermiljø. Det er ikke bare at de er teknisk glimrende. De har en spesiell tone, de har noe jeg føler meg veldig hjemme i, sa Katché i et intervju med Bergens Tidende i forbindelse med sin konsert på Vossa Jazz i 2015.

På Oslo Jazzfestivals åpningskonsert på Operaen tar Manu Katché med seg et stjernelag av norske musikere han har samarbeidet med tidligere, men det blir aller første gang de alle står på en scene sammen. Tore Brunborg, Ellen Andrea Wang, Mathias Eick, Bugge Wesseltoft, Trygve Seim, Jacob Young og Petter Wettre har alle på hver sin kant bidratt til å dytte det norske jazzuttrykket noen steg videre. De har markert seg både nasjonalt og internasjonalt og representerer noe av det beste vi har å vise frem.

Billettene legges ut for salg tirsdag 24. januar kl. 10:00.
Mer om Oslo Jazzfestival her.

Fra forsiden

Nyhet

Gjenforenes på åpningen av OsloJazz

Legendariske Masqualero gjenforenes med åpningskonserten på Oslo Jazzfestival i Operaen søndag 11. august. - Dette blir en kveld for den norske jazzhistorieboka, sier festivalsjef Line Juul.

Nyhet

Jaga Jazzist åpner Victoria-høsten

Jaga Jazzist sesongåpner Nasjonal jazzscene i Oslo med to konserter, fredag og lørdag 30. og 31. august. - Vi har den store gleden av å åpne høstsesongen med et band vi har ønsket på scenen siden vi flyttet inn på Victoria, sier direktør Øyvind Larsen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev