Et originalt og unikt musikalsk møte venter på Kongsberg Jazzfestival når saksofonisten Marius Neset utfordres av det musikalske fenomenet Stian Carstensen.

Nyheter

Stian Carstensen gjester Marius Neset Quintet

Et originalt og unikt musikalsk møte venter på Kongsberg Jazzfestival når saksofonisten Marius Neset (bildet) utfordres av det musikalske fenomenet Stian Carstensen.

Av: jazzinorge

11.01.2017 Skriv kommentar

pressefoto: Lisbeth Holtan
pressemelding: Kongsberg Jazzfestival

Stian Carstensen har gjestet Marius Neset på scenen kun én gang tidligere – noe som var så vellykket at det nå blir mulighet for flere til å oppleve de to virtuosene sammen under Kongsberg Jazzfestival.
– Marius Neset Quintet med Stian Carstensen kan fort bli den store og positive overraskelsen på årets jazzfestival på Kongsberg, sier en begeistret festivalsjef, Kai Gustavsen.

Stian Carstensen (pressefoto: Andreas Ulvo)

Stian Carstensen (pressefoto: Andreas Ulvo)

Marius Neset har i løpet av få år hatt et formidabelt internasjonalt gjennombrudd, fra seieren med JazzKamikaze i Young Nordic Jazz Comets i 2005, utgivelser og konserter med sin egen kvintett, til større samarbeidsprosjekter med London Sinfonietta og Trondheim Jazzorkester – og mye mer. Da det ledende jazzmagasinet Downbeat nylig presenterte 25 musikere som det mente ville være banebrytende i framtidas jazz, var saksofonisten Marius Neset med, som eneste europeer.

Med sin egen kvintett makter han alltid å vekke publikums begeistring, og denne begeistringa blir garantert ikke mindre når han nå skal spille med det musikalske overflødighetshornet Stian Carstensen. Fra sin base i det overmåte populære Farmers Market kaster han seg ut i de forskjelligste musikalske prosjekter – alltid med stor suksess.

Mer om programmet på Kongsberg Jazzfestival her

 

Skriv kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Tilbake til toppen

Design og kode | Dekode