Nyheter

Nominasjonene til Spellemann klare

Eyolf Dale (bildet), Mats Eilertsen, Moskus, Come Shine + KORK og Nils Petter Molvær er nominert til Spellemannpris i jazzkategorien.

pressefoto: Thomas Leikvoll

Torsdag 5. januar ble nominasjonene til Spellemann 2016 offentliggjort. I jazzkategorien er det fem nominerte. Come Shine + KORK er nominert for Norwegian Caravan, et album Jazzinorge-anmelder Terje Mosnes beskrev som unikt, utsøkt og inspirert. Eyolf Dale er nominert for Wolf Valley. «Eyolf Dale legg lista høgt med knallsterk oktett»  skrev anmelder Olav Opsvik om albumet. Mats Eilertsen er nominert for Rubicon som opprinnelig var et bestillingsverk til Vossa Jazz i 2014, og som siden har turnert rundt i landet og blitt sluppet på plate. «….et album som forener vakker, melodibasert stillferdighet og improvisatorisk temperament på begeistrende vis.» mener Mosnes. Trioen Moskus var Spellemann-nominert for sitt debutalbum i 2012 og følger opp med ny nominasjon for det kritikerroste tredjealbumet Ulv Ulv.   Nils Petter Molvær er nominert for sitt album Buoyancyhvor også de tre andre musikerne, Jo Berger Myhre, Erland Dahlen og Geir Sundstøl, er kreditert som låtskrivere.

Maja S. K. Ratkje er nominert i kategorien samtid for utgivelsen av verket «Crepuscular Hour» samt til TONOs komponistpris. «Crepuscular Hour» ble urframført på Ultima i 2010, men denne innspillingen ble gjort under Huddersfield Contemporary Music Festival året etter og gitt ut på plate av Rune Grammofon ifjor.  I samtidskategorien er også Trondheim Voices & Batagraf nominert for «On Anodyne»

I åpen klasse er Erlend Apneseth Trio nominert for sitt debutalbum Det andre rommet, Stian Westerhus for Amputation, Susanna for Triangle og Trygve Seim for Rumi Songs. Jaga Jazzists musikkvideo Prungen, laget av Christian Mona & Leif Henning Broch Johnsen, er blant de nominerte til Årets musikkvideo.

Se alle nominasjonene her.

Prisutdelingen deles i to
Spellemannprisen deles ut i Oslo lørdag 28. januar. I år har Spellemann gjort en mye omdiskutert endring av showet som nå skal deles i to separate arrangementer. «Spellemann Prisutdeling» vil foregå på Sentralen med kun invitert bransje tilstede, og her deles sjangerprisene ut. Prisutdelingen overføres direkte på nrk.no, og sendes i opptak på NRK1 samme kveld. Senere samme kveld blir ”Spellemannshowet” arrangert på Sentrum Scene for publikum og bransje, og dette showet direktesendes på NRK1. Spellemannshowet vil være et storslagent show med opptredener av noen av de mest populære artistene fra 2016, og sjangerfrie priser vil bli delt ut.

Fra forsiden

Nyhet

Gjenforenes på åpningen av OsloJazz

Legendariske Masqualero gjenforenes med åpningskonserten på Oslo Jazzfestival i Operaen søndag 11. august. - Dette blir en kveld for den norske jazzhistorieboka, sier festivalsjef Line Juul.

Nyhet

Jaga Jazzist åpner Victoria-høsten

Jaga Jazzist sesongåpner Nasjonal jazzscene i Oslo med to konserter, fredag og lørdag 30. og 31. august. - Vi har den store gleden av å åpne høstsesongen med et band vi har ønsket på scenen siden vi flyttet inn på Victoria, sier direktør Øyvind Larsen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev