Nyheter

Musikk i tall lansert

Mandag 12. desember lanserte Kulturrådet ferske statistikker for musikk, litteratur og visuell kunst for 2015. «Musikk i tall» forteller at den norske musikkbransjen hadde en vekst på 5 prosent fra 2014 og at bransjen omsatte for totalt 3,7 MRD kroner i 2015.

Rapporten presenterer den samlede omsetningen for hver bransje ved å samle inn tall for tre hovedkategorier: salgsinntekter, opphavsrettsinntekter og fremføringsinntekter. Tallmaterialet som er samlet inn skal gi grunnlag for å se noen overordnede trekk ved bransjene og gir også kunnskap om nyere utviklingstendenser.

– Det er godt å se at omsetningen i musikkbransjen øker, sier daglig leder i Norsk jazzforum, Gry Bråtømyr, og fortsetter: – Men for oss som jobber tett på norske musikere og arrangørere ville det vært svært interessant å se hvor inntektene tar veien, spesielt fra strømming, som i følge rapporten har nær doblet seg de siste fire årene.

Rapporten forteller at den tidligere nedgangen i salgsinntekter fra fysisk salg av musikk har snudd for årets måling og har økt med nesten 50 prosent fra 2014 til 2015. For nedlastning har nedgangen vært kraftigere i årets måling enn for tidligere år, med en nedgang på 44 prosent siden 2014. Samtidig har det vært en nær fordobling av omsetningen fra strømming siden 2012, med en vekst på 10 prosent fra 2014 til 2015.

Les mer på Kulturrådets nettside.
Her kan du laste ned og lese hele rapporten.

Fra forsiden

Nyhet

Ti nye fra Moldejazz

I siste programslipp fra Moldejazz finner vi størstedelen av programmet til Alexandraparken, to konserter i Domkirka og en Storyville-konsert.

Nyhet

Sært i Smeltehytta

Kongsberg Jazzfestival har programmet for årets Særingfest klart. Den mer eksperimentelle delen av festivalen byr i år på blant annet trioen SPACE, Phil Minton & Veryan Weston, Nicole Mitchell solo og Christian Wallumrød & Ingebrigt Håker Flaten.

Meld deg på vårt nyhetsbrev