Nyheter

Første programslipp fra Nattjazz

Moon Hooch (bildet), Shobaleader One, Elephant9 med Terje Rypdal og Jan Lundgrens «A tribute to Jan Johansson» er de første artistene som er klare for Nattjazz 2017 i Bergen.

– Moon Hooch imponerte både publikum og musikkbransje med sitt energiske liveshow og unike sjangerblanding under det første norgesbesøket tidligere i år, sier pressesjef i Nattjazz, Roger Lygre Solvang. Musikknyheter.no ga full pott i sin panegyriske anmeldelse av konserten i Bergen, og omtalte det som en av tidenes beste Nattjazz-bookinger. Fredag 2. juni kommer Moon Hooch tilbake til festivalen.

Bak en av maskene i Shobaleader One finner vi briten Tom Jenkinson, for mange bedre kjent under pseudonymet Squarepusher. Siden midten av 90-tallet har han sluppet kritikerroste album på det velrennomerte plateselskapet Warp, og har sammen med Aphex Twin vært en av de mest innovative og sentrale musikerne på den elektroniske scenen. Jenkinson har hovedsakelig jobbet og spilt alene, men viser seg også å være en meget habil bassist og bandleder. Lørdag 3. juni kommer Shobaleader One til Norge for første gang med sitt unike musikalske og visuelle univers.

Elephant9 har blitt en sikker livefavoritt blant landets konsertpublikum. På åpningsdagen av neste års festival tar trioen med seg legenden Terje Rypdal og returner til Nattjazz, der de for alvor slo gjennom med sin stilsikre og gjennomførte blanding av jazz, prog og psykedelia. De fire musikerne har gjort noen få konserter tidligere, blant annet på Øya og Maijazz, men dette blir først sjanse til å  se dem sammen på scenen i Bergen.

Jan Johanssons «Jazz På Svenska» har med god grunn fått mytologisk status i skandinavisk musikkhistorie. Albumet med jazzbehandlet svensk folkemusikk har vært en bestselger og definerte nordisk jazz i flere tiår. På Nattjazz presenterer Jan Lundgren «A tribute to Jan Johansson» søndag 28. mai, der han har arrangert musikken for strykekvartett.  Sammen med bass og piano tar de vare på den opprinnelige stemningen, samtidig som musikken får en frisk oppgradering.

På grunn av Kristi Himmelfartsdag og pinsehelgen starter Nattjazz neste år en dag senere enn normalt, og festivalen vil finne sted i perioden fredag 26. mai til søndag 4. juni på USF Verftet. Billetter og festivalpass er i salg til reduserte priser på Nattjazz.no nå.

pressemelding:Nattjazz
pressefoto: Shervin Lainez

Fra forsiden

Nyhet

Gjenforenes på åpningen av OsloJazz

Legendariske Masqualero gjenforenes med åpningskonserten på Oslo Jazzfestival i Operaen søndag 11. august. - Dette blir en kveld for den norske jazzhistorieboka, sier festivalsjef Line Juul.

Nyhet

Jaga Jazzist åpner Victoria-høsten

Jaga Jazzist sesongåpner Nasjonal jazzscene i Oslo med to konserter, fredag og lørdag 30. og 31. august. - Vi har den store gleden av å åpne høstsesongen med et band vi har ønsket på scenen siden vi flyttet inn på Victoria, sier direktør Øyvind Larsen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev