Nyheter

Hederspris til Knut Riisnæs

Saksofonist Knut Riisnæs mottok onsdag 9. november Asker Jazzklubbs hederspris for 2016.

På bildet over, fra venstre: Asker Jazzklubbs Harald Skogli, Knut Riisnæs og ordfører Lene Conradi.

Askers Ordfører Lene Conradi stod for overrekkelsen av hedersprisen til Knut Riisnæs. Det er Asker Jazzklubb som står bak prisen som hvert år delet ut til en person som har bidratt til å vitalisere klubben og gjennom sitt uttrykk har vært med å markedsføre klubben både lokalt og nasjonalt.

I begrunnelsen for Asker Jazzklubbs Hederspris 2016 står følgende:
«Prisen i år går til en betydelig musiker som har utmerket seg nasjonalt og internasjonalt, og med sitt dypt personlige musikalske uttrykk også har gitt publikum i Asker Jazzklubb store opplevelser. Han var en av de første store musikerne som takket ja til å spille på klubben vår da vi startet opp, og dette ble en boost for alle jazzinteresserte i bygda.

At en guttunge i Ruseløkka musikkorps skulle føre arven fra Sonny Rollins, Dexter Gordon og John Coltrane videre, var det vel ikke mange den gang som ante.
Årets prisvinner er en svært ettertraktet musikant. Han har bidratt på et utall plateinnspillinger i alle sjangre: Bjørn Eidsvåg, Terje Rypdal, Wenche Myhre, Per Elvis Granberg, Lillebjørn Nilsen, Radka Toneff, Lillian Askeland, Jan Eggum, Cornelis Vreeswijk ….. listen er uendelig.
Men først og fremst er prisvinneren jazzmusiker. Han debuterte på plate med Karin Krog i 1966, men det tok mange år før han ga ut plate i eget navn. «Flukt» kom i 1982, og han innkasserte Spellemannspris og ros fra kritikerne. Året før mottok han Buddystatuetten, Norsk jazzforums høyeste utmerkelse.

Musikeren er ujålete, stillferdig, vennlig og kjemisk fri for primadonnanykker. Men når han spiller saksofon er han konge! Han har alt en komplett musiker kan ønske seg: Timing, dynamikk, kraft, ydmykhet og virtuositet. De som var på Asker Jazzklubb 23. september og hørte han sammen med Oslo Big Band, kan skrive under på det.»

Fra forsiden

Nyhet

Jaga Jazzist åpner Victoria-høsten

Jaga Jazzist sesongåpner Nasjonal jazzscene i Oslo med to konserter, fredag og lørdag 30. og 31. august. - Vi har den store gleden av å åpne høstsesongen med et band vi har ønsket på scenen siden vi flyttet inn på Victoria, sier direktør Øyvind Larsen.

Mandaljazz 10-årsjubileum - Cosmopolite 12. april 2024

Mandalitter og kosmopolitter

KONSERT: Frijazz, soul og kunstfreaks kler også de store norske scenene, som da Mandaljazz og Andreas Røysums bande med hell inntok Cosmopolite.

Meld deg på vårt nyhetsbrev