sporsmalstegn

Nyheter

«Gjett på jazz» gjenoppstår på Victoria

Oslo Jazz Circle puster liv i den en gang så populære kunnskapskonkurransen «Gjett på jazz» fra 60-70-tallet. Tirsdag 4. oktober blir det superquiz på Nasjonal jazzscene, Victoria i Oslo.

Av: Camilla Slaattun Brauer

03.10.2016 1 kommentar

Radio-konkurransen Gjett på Jazz ble arrangert av Den europeiske kringkastingsunion (EBU), og NRK radio sendte direkte fra både den nasjonale og den europeiske finalen. De norske deltakerne hevdet seg meget bra og kan skilte med flere europamestre. Den første europeiske radiokonkurransen Gjett på jazz ble arrangert i 1966, med nasjonal kvalifisering med Arne Bryn som vinner. På 70-tallet vant Knut Borge og Øystein Norvoll den europeiske konkurransen.
Nå puster Oslo Jazz Circle liv i den legendariske kunnskapskonkurransen, og det jobbes med å samle alle tilgjengelige tidligere norske deltakere for så å lage en «superquiz».

Oslo Jazz Circle  har holdt på siden 1948, og nå holder de møtene sine hos Nasjonal jazzcene Victoria. Hver første tirsdag i måneden blir du ført gjennom jazzens dypeste irrganger og opp i lyset. Allerede tirsdag 4. oktober blir det premiere på SuperQuiz kl. 19.00 på Nasjonal jazzscene, Victoria.

1 kommentar

  • Kasserer i OJC

    Tilleggsopplysning om programmet:
    OJCs styremedlem Jan Evensmo har jobbet intensivt med å samle alle tilgjengelige tidligere norske deltakere, det er blitt femten skarpe hoder, og så lage en superquiz for dem!
    Dette blir en spennende og underholdende kveld. Ikke bare for de 5 lagene á 3 personer som sporty stiller opp for å utfordre hverandre. Men også for alle i salen som møter sine gamle helter og selv kan prøve sine kunnskaper i en fredelig jazzdyst.

    Det er altså ikke en tradisjonell Quiz-kveld dette, lagene er plukket ut på forhånd.

Skriv kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Tilbake til toppen

Design og kode | Dekode