Nyheter

Sortland Jazzfestival åpner onsdag

Steinar Raknes (bildet), Bo Kaspers Orkester, Bodø Big Band og Queendom står på programmet på årets Sortland Jazzfestival som åpner onsdag 21. september.

Sortland Jazzfestival åpner onsdag formiddag med den tradisjonsrike gateparaden, med Sortland Juniorkorps i spissen, som går fra torget til Kulturfabrikken. Samtidig åpner årets festivalutstilling med skulptur og grafikk av Harald Oredam.

Programmet på årets festival er spennende og variert: bandet Queendom skal gjøre flere konserter på festivalen for barn, unge og voksne, og på kirkekonserten får publikum høre England Brooks sammen med Bø gospelkor. Solfrid Molland har laget et spennende prosjekt sammen med gatemusikanter som har rom-bakgrunn med blant annet far og sønn Vasile.
Ragnhild Furebotten, kjent fra Hekla Stålstrenga, har slått seg sammen med Georg Buljo i prosjektet SIIDA. Sammen presenterer de en sterk blanding av nordnorsk og samisk folkemusikk.

Festivalen har vanligvis ca 2500  barn og unge som publikummere. I år får barn og unge konserter med Queendom, Rytmer fra verdensrommet og Pristine. Og det hele starter med tradisjonell gateparade.

En stor, og for festivalen viktig satsing, er konsert med Bodø Big Band med solister: Marit Sandvik, Henning Gravrok, Ivar Antonsen, Tore Johansen og Frode Nymo. Det er Bodø Big Bands jubileumsproduksjon i anledning Ad Lib Jazzklubbs 40års-jubileum som presenteres på Sortland.

Mer om hele programmet her.

Sortland Jazzfestival i Vesterålen har eksistert i 27 år og er en populær festival i en av de mest folkerike regionene i Nord-Norge. Festivalpass er allerede utsolgt, og men det er fortsatt mulig å sikre seg billetter til enkeltkonserter.

Fra forsiden

Nyhet

Ti nye fra Moldejazz

I siste programslipp fra Moldejazz finner vi størstedelen av programmet til Alexandraparken, to konserter i Domkirka og en Storyville-konsert.

Nyhet

Sært i Smeltehytta

Kongsberg Jazzfestival har programmet for årets Særingfest klart. Den mer eksperimentelle delen av festivalen byr i år på blant annet trioen SPACE, Phil Minton & Veryan Weston, Nicole Mitchell solo og Christian Wallumrød & Ingebrigt Håker Flaten.

Meld deg på vårt nyhetsbrev