Nyheter

Lindemanprisen til Sidsel Endresen

Sidsel Endresen tildeles den prestisjefylte Lindemanprisen for 2016. I begrunnelsen for tildelingen beskrives Endresen som en av de viktigste stemmene og stilskaperne innenfor «de utvidete vokalteknikker.»

pressefoto: Knut Utler

Lindemanprisen deles vanligvis ut hvert år til en komponist, utøver eller pedagog som har gjort en betydningsfull innsats i norsk musikkliv. Sidsel Endresen får den som utøver, men hun er også en særpreget komponist og pedagog.

Einar Solbu, styreleder i Lindemans Legat, mener Endresen er en av de viktigste stemmene og stilskaperne innenfor «de utvidete vokalteknikker»:  – Gjennom sin kunstneriske utvikling representerer hun en bredde, fra tradisjonell jazz til eksperimentell samtidsmusikk. Hun er veldig sterk rytmisk og makter å gi framdrift til, og legge mening og emosjonelt uttrykk i musikken, også i helt frie improviserte situasjoner, noe som er ganske unikt, uttaler Solbu på nettsiden til Lindemans Legat.
– Det gjør at hun kommuniserer ganske bredt selv om uttrykket hennes av mange vil betegnes som smalt. Dette gir henne en egen posisjon, både som formidler, og som inspirator i musikkmiljøet, sier Solbu og legger til: -Hennes improvisasjonskunst er enestående Hun har skapt en særegen stil og tilnærming til vokalimprovisasjon. Denne har hun, på en høyst selvstendig  og uredd måte, videreformidlet gjennom konsertering og undervisning i en årrekke.
Les intervju med Sidsel Endresen her.

Prisen er på 150.000 kroner og deles ut på Norges musikkhøgskole 21. oktober.

Fra forsiden

Nyhet

Gjenforenes på åpningen av OsloJazz

Legendariske Masqualero gjenforenes med åpningskonserten på Oslo Jazzfestival i Operaen søndag 11. august. - Dette blir en kveld for den norske jazzhistorieboka, sier festivalsjef Line Juul.

Nyhet

Jaga Jazzist åpner Victoria-høsten

Jaga Jazzist sesongåpner Nasjonal jazzscene i Oslo med to konserter, fredag og lørdag 30. og 31. august. - Vi har den store gleden av å åpne høstsesongen med et band vi har ønsket på scenen siden vi flyttet inn på Victoria, sier direktør Øyvind Larsen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev