Nyheter

Sesongåpning på Stavanger Jazzforum

Fredag 26. august åpner Stavanger Jazzforum konsertsesongen med plateslippkonsert med Amigo Tom. Come Shine og Artist in Residence, Ingebrigt Håker Flaten, er blant andre høydepunkter denne høsten.

På bildet over: Tom S. Lund og Eva Bjerga Haugen med Amigo Tom.

På sesongåpningen på Spor 5 fredag er det duket for dypdykk i den brasilianske sangskatten, pluss et CD-slipp fra Amigo Tom med live-opptak fra Maijazz 2011. Låtmaterialet er håndplukket av gitarist Tom S. Lund og skreddersydd for ensemblet. Lund har med seg Eva Bjerga Haugen på vokal og Tor Yttredal på saksofon og fløyte.

Hyllestkonsert
Tirsdag 6. september blir det hyllestkonsert hvor Kitchen Orchestra tar for seg et utvalg av stavangermusiker Eivin One Pedersen sin musikk, arrangert internt av medlemmer i orkesteret. One Pedersen var en markant skikkelse i landets musikkliv og etterlot seg mye musikk. Kitchen Orchestra ser på det som en av sine oppgaver å ivareta en slik kulturarv og ønsker å bringe nytt liv i hans musikk. Konserten holdes på Spor 5.

Residerende artist
Bassist Ingebrigt Håker Flaten har bidratt til å gjøre band som Atomic, The Thing, og den musikalske totalopplevelsen The Young Mothers til verdenssuksesser. I oktober og november besøker han Bergen og Stavanger som Artist in Residence (AiR). Formålet med AiR er å gi profesjonelle musikere i regionen mulighet til faglig utvikling og stimulering gjennom møte med sterke musikerprofiler, og med Ingebrigt ved spakene vil fokuset være på improvisasjon. Han vil møte lokale musikere til åpne workshops og andre former for undervisning, inkludert et samspillsprosjekt som vil munne ut i konserter på henholdsvis Sardinen USF i Bergen 20. oktober, og Spor 5 i Stavanger 3. november.
Vestnorsk Jazzsenter står bak tiltaket. Stavanger Jazzforum og Bergen jazzforum, samt jazzutdanningene ved universitetene i Stavanger og Bergen (Grieg-akademiet) er nære samarbeidspartnere. AiR finansieres med VRAK-midler (kompetanseutvikling) og tilskudd fra Rogaland Fylkeskommune.

Andre konserter på Stavanger Jazzforum denne høsten er Nils Petter Molvær med Sly & Robbie, Beady Belle, Donny McCaslin Quartet og Stanley Clarke Band. Se hele programmet her.

Fra forsiden

Vossa Jazz 2024 - dag 3

Mowday! Mowday!

FESTIVAL: Ekstatisk, politisk og rørende verk fra underkjente Shannon Mowday toppet årets Vossa Jazz. Les Audun Vingers siste rapport fra festivalen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev