Nyheter

Jazzfestival i Tromsø starter torsdag

Tromsø Jazzfestival, tidligere Barentsjazz, har blitt sommerfestival, og på åpningsdagen torsdag 11. august står Elle Márjá (bildet), Hallgeir Pedersen og Elephant9 med Terje Rypdal på programmet.

Tromsø Jazzfestival er en årlig sommerfestival i Tromsø, som arrangeres for første gang 11. – 14. august 2016.
– Vi ønsker å skape gode konsert- og jazzopplevelser for både Tromsøværinger og tilreisende, i og rundt Tromsø by. Programmet vårt skal gjenspeile både det sterke jazzmiljøet vi har i Nord-Norge, og noe av det beste fra den nasjonale og internasjonale jazzscenen, forteller Ida Karoline Nordgård fra Tromsø Jazzfestival.

Eline Hellerud Åsbakk er vokalist og låtskriver fra Tromsø. På fjellheisen fredag har hun med seg et band bestående av Kjetil Jerve (piano) Odd-Steinar Albrigtsen (gitar) Tobias Solheim-Nilsen (trommer) og  Christo Stangness (kontrabass).
Eline Hellerud Åsbakk er vokalist og låtskriver fra Tromsø. På fjellheisen fredag har hun med seg et band bestående av Kjetil Jerve (piano), Odd-Steinar Albrigtsen (gitar), Tobias Solheim-Nilsen (trommer) og Christo Stangness (kontrabass).

På årets program står kjente navn som Nils Petter Molvær, Hot Club de Norvège og Guro Von Germeten. Visesanger og låtskriver Tonje Unstad inviterer til barnekonsert lørdag formiddag, en forestilling basert på den kritikerroste barneplata «Mygga og Flua» som mottok Spellemannsprisen i 2012. Eline Hellerud Åsbakk, jazzsanger og låtskriver fra Tromsø, spiller på Fjellheisen fredag, og Blåsjel og trioen Frio, begge med utspring fra Musikkonservatoriet i Tromsø, spiller på Hildr Gastrobar henholdsvis fredag og lørdag. Se hele programmet til Tromsø Jazzfestival her.

Navnebytte og nytt konsept
Allerede i 2006 så Barentsjazz – Tromsø Internasjonale Jazzfestival dagens lys. Festivalen ble avholdt ti år på rad under dette navnet, sent på høsten når mørketiden slo inn over Nord-Norge. Konkurransen med julebord, eksamenslesning og juleforberedelser ble imidlertid for stor for festuvalen, og styret besluttet derfor å endre konseptet. Festivalen har siden starten vært støttet av Tromsø kommune, Troms fylkeskommune og Norsk kulturråd. Omleggingen fra en vinterfestival til en sommerfestival, med tilhørende konseptendring og navneskifte, er muliggjort av en 2-årig støtte fra Troms fylkeskommunes Næringsfond, forteller festivalledelsen.

Fra forsiden

Nyhet

Gjenforenes på åpningen av OsloJazz

Legendariske Masqualero gjenforenes med åpningskonserten på Oslo Jazzfestival i Operaen søndag 11. august. - Dette blir en kveld for den norske jazzhistorieboka, sier festivalsjef Line Juul.

Nyhet

Jaga Jazzist åpner Victoria-høsten

Jaga Jazzist sesongåpner Nasjonal jazzscene i Oslo med to konserter, fredag og lørdag 30. og 31. august. - Vi har den store gleden av å åpne høstsesongen med et band vi har ønsket på scenen siden vi flyttet inn på Victoria, sier direktør Øyvind Larsen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev