Nyheter

Sesongavslutning med Misha Alperin

Stjernepianist Misha Alperin kan oppleves i eksklusiv huskonsert fredag 3. juni når Nesodden Jazzklubb inviterer til sesongavslutning og konsert nummer 100.

Nesodden Jazzklubb, som holder til en kort fergetur fra Oslo sentrum, startet opp i 2011 og arrangerer nå konsert nummer 100. Fredag 3. juni avrunder jazzklubben en vellykket vårsesong med huskonsert i Liaveien 22 på Hellvik, der Misha Alperin trakterer flygelet.

Eksklusiv huskonsert på Nesodden
Nesodden Jazzklubb hadde solokonsert med Misha Alperin på plakaten som sesongavslutning også i juni 2014 samme sted. Misha måtte den gang melde sykdomsforfall. Til gjengjeld fikk publikum en magisk konsertopplevelse med pianisten Eyolf Dale, elev av Misha.
Nesodden Jazzklubb ser nå frem til å få presentere Misha Alperin for et eksklusivt publikum. Eksklusiviteten ligger ikke bare i Alperins internasjonale ry, men også i det faktum at dette handler om en ekte huskonsert hos Tore Eie og Gro Bergsland i Liaveien 22. Huskonsert medfører en viss publikumsbegrensning, slik at først-til-mølla-prinsippet gjelder, både for sesongkort og billett kjøpt på stedet. Konserten starter 20.15 og dørene åpner en halv time tidligere.

Virtuos pianist og original komponist
Mikhail (Misha) Alperin ble født i Ukraina i det daværende Sovjetunionen i 1956. Han vokste opp i Moldova og hadde solid klassisk pianistutdannelse. Omkring 1980 begynte han for alvor å utvikle sin originale og temperamentsfulle hybrid av jazz, folkemusikk og klassisk musikk. Etter hvert  arbeidet  han sammen med den klassiske hornisten Arkadij Shilkloper.
Fram til «Perestrojka – Glasnost»-perioden i Sovjet i annen halvdel av 1980-tallet, var Alperin knapt kjent utenfor Sovjetunionen. Da han og Shilkloper kom til Norge i 1989 for å spille på Vossa Jazz og spille inn sin første ECM-plate i Oslo, var besøket fortsatt underlagt streng statlig kontroll fra Moskva.

Etter Berlinmurens fall høsten 1989 ble det enklere for Misha Alperin å konsertere i Vesten – både  solo og i duo med Shilkloper.
I Moscow Art Trio spilte han med folkesangeren Sergej Starostin og Shilkloper. Sammen med dem og som solist, bygde han etter hvert en stor karriere både i Europa og USA. Han inngikk et vellykket samarbeid med strupesang-kvartetten Huun-Huur-Tu fra Tuva-regionen og det bulgarske damekoret Angelite.
I 1993 flyttet han til Norge, og har siden kombinert internasjonal utøverkarriere med undervisning ved Norges Musikkhøgskole som professor ved fagseksjonen for improvisert musikk, jazz og folkemusikk.

Som virtuos pianist og original komponist har han hatt stor betydning for en generasjon unge norske jazzpianister som Helge Lien, Morten Qvenild, Eyolf Dale o.a.
Misha Alperin kan oppleves gjennom en betydelig diskografi på spesielt plateselskapene ECM og Jaro – og nå altså – «Live at Liaveien 22» på Hellvik.

Fra forsiden

Nyhet

Tysk prestisjepris til Bendik Giske

Bendik Giske ble nylig kåret til årets artist under German Jazz Prize. En saksofonist og komponist som kontinuerlig flytter grensene, uttaler juryen i sin begrunnelse.

OJKOS spiller: Andrine Dyblie Erdal - Victoria, Nasjonal jazzscene - 23. april 2024

Prima fra ungdommen

Andrine Dyblie Erdals komposisjoner gir OJKOS nye numre og adresser å levere på.

Meld deg på vårt nyhetsbrev