Nyheter

Festivalåpning i Trondheim og Stavanger

I kveld åpner Jazzfest med Knut Lauritzen Big Band med Dee Dee Bridgewater (bildet) i Olavshallen i Trondheim. Manu Katché Group åpner MaiJazz i Stavanger.

Kulturdirektør i Trondheim, Ola By Rise, vil står for den offisielle åpningen av Jazzfest i kveld, før den amerikanske stjernevokalisten Dee Dee Bridgewater går på scenen sammen med Trondheims eneste profesjonelle storband, Knut Lauritzen Big Band. Bandleder er saksofonist og klarinettist Knut Lauritzen som tidligere har ledet Trondheim Big Band, Bodega Band og P2-Storbandet. Repertoaret denne kvelden i Olavshallen blir variert, og spenner fra New Orleans-funk til vakre ballader og hardswingende storbandjazz.
Jazzfest ser forøvrig ut til å gå helt etter planen til tross for enkelte utfordringer i forbindelse med streiken. Blant annet er Take 6 flyttet fra Clarion Hotel til Vår Frue Kirke. Mer om programmet til Jazzfest her.

I Stavanger er det daglig leder i Norsk jazzforum, Gry Bråtømyr, som står for den offisielle åpningen for MaiJazz i Stavangeren. Åningskonserten er med trommeslager Manu Katché og hans band som blant annet består av bassist Ellen Andrea Wang og saksofonist Tore Brunborg. Mer om hele programmet for MaiJazz her.

JazziNorge.no kommer tilbake med konsertanmeldelser fra festivalene.

Fra forsiden

Nyhet

Tysk prestisjepris til Bendik Giske

Bendik Giske ble nylig kåret til årets artist under German Jazz Prize. En saksofonist og komponist som kontinuerlig flytter grensene, uttaler juryen i sin begrunnelse.

OJKOS spiller: Andrine Dyblie Erdal - Victoria, Nasjonal jazzscene - 23. april 2024

Prima fra ungdommen

Andrine Dyblie Erdals komposisjoner gir OJKOS nye numre og adresser å levere på.

Meld deg på vårt nyhetsbrev