Nyheter

Jan Garbarek Group åpner Sildajazz

Jan Garbarek Group med Trilok Gurtu åpner Sildajazz i Haugesund onsdag 10. august.

pressefoto: Guri Dahl

– Vi er veldig stolt over å kunne presentere Jan Garbarek på årets Sildajazz. Garbarek er en av vår tids største musikere. Det er Norges desiderte og kanskje Europas største jazzstjerne som tar turen til Haugesund og åpningskonserten i Maritim Hall, sier Sildajazz i en pressemelding.

Jan Garbarek har, siden han vant NM for jazzamatører i 1962 i en alder av 15 år, opparbeidet seg en enestående posisjon som en av våre virkelig store internasjonale stjerner. Han er en inspirasjonskilde for mange musikere verden over og har en imponerende merittliste som komponist og musiker.
Garbarek spilte på festivaler i Warszawa og Praha med Karin Krog allerede i 1966. Med sin egen kvartett med Terje Rypdal, Arild Andersen og Jon Christensen spilte de inn plater og turnerte på klubber og jazzfestivaler. Han jobbet også med den amerikanske jazzmusikeren George Russell som uttalte at Garbarek var ”den største europeiske stilskaperen siden Django Reinhardt”.
Fra 70-tallet minnes mange med stor glede samarbeidet med Jan Erik Vold, kvartetten med Bobo Stensson, Palle Danielson og Jon Christensen samt kvartetten med Keith Jarrett. Andre musikalske prosjekter inkluderte navn som Charlie Haden, Eberhard Weber og Agnes Buen Garnås. Etterhvert satte Garbarek mer og mer fokus på samarbeidet med The Hillard Ensemble og sitt eget band.
Garbarek har aldri stått på stedet hvil musikalsk og uansett hvilken musikalsk sammenheng han befinner seg i er den personlige ”Garbarektonen” lett gjenkjennelig. Han har lyttet og latt seg inspirere av de største innen jazz, klassisk og folkemusikk fra ulike verdens regioner og hele tiden arbeidet målbevisst med sitt eget uttrykk.

Jan Garbarek har i en mannsalder spilt på de største scenene i verden og har latt sine lange toner sveipe ut over publikum. I august tar han med seg bassisten Yuri Daniel, Rainer Brüninghaus på tangenter og den indiske perkusjonisten Trilok Gurtu til Sildajazz.

pressemelding: Sildajazz

Fra forsiden

OJKOS spiller: Andrine Dyblie Erdal - Victoria, Nasjonal jazzscene - 23. april 2024

Prima fra ungdommen

Andrine Dyblie Erdals komposisjoner gir OJKOS nye numre og adresser å levere på.

Nyhet

Bestillingsverk fra Krogstad

Saksofonist Mona Krogstad vil formidle håp og ettertanke i bestillingsverket Serenity Now på Kongsberg Jazzfestival lørdag 6. juli.

Meld deg på vårt nyhetsbrev