Nyheter

Snarky Puppy til Varangerfestivalen

Varangerfestivalen får i august besøk av fenomenet Snarky Puppy (bildet), finsk/svenske Ylva, trekkspiller Guro Von Germeten og det nordnorske stjerneskuddet Maria Vangen.

På bildet: Snarky Puppy (foto: Philippe Levy Stab)

New York-baserte Snarky Puppy turnerer jazzfestivaler over hele verden, og i august reiser de helt nord til Varanger. Jazzensemblet vant en Grammy i 2014 og spiller rutinemessig med artister som Erykah Badu, Justin Timberlake og Snoop Doog. Det 10 personer store orkesteret som ledes av bassist Michael League, gjorde rundt 200 livekonserter i 2013.
– Dette er ikke hverdagskost. Her kommer det til å bli en musikalsk opplevelse utover det vanlige, sier festivalsjef Robert Lundgren.

Inderlig med Guro Von Germeten
Guro Von Germeten leverer egenkomponerte låter i en smakfull og organisk miks av vintage jazz, balkanske takter, smektende popmelodier og lidenskapelige chansons, med en stor stemme og et hjerte av pur lidenskap. Hun hylles av store tyske aviser som det beste Norge har levert utover oljen, av Kongsberg Jazzfestival som en av de mest originale artister i norsk og europeisk musikkliv, og av By:Larm som elektrisk, kraftfull og dramatisk. Lørdag 13. august spiller hun på Varangerfestivalen.

Finsk/svensk elektronika
Finske/svenske Ylva serverer en blanding av elektronika, jazztrompet, joik og poesi.
Bandet består av Stefan Kvarnström, musiker og produsent som har jobbet med verdensstjerner som Franz Ferdinand og Mel C, Antero Priha, finsk trompetist som har samarbeidet med blant andre Ray Charles, Kevin Mahogany og Maria Schneider, Asko Keränen fra det legendariske finske rockbandet 22-Pistepirkko, samt Niillas Holmberg, prisvinnende poet, joiker og musiker fra Utsjok. Fredag 12. august spiller Ylva på Kooperativet Kulturscene.

Nordnorsk jazzvokal
Marie Vangen er en ny spennende jazzvokalist fra Nord-Norge som allerede har fylt Tromsø kulturhus med terningkast 6 som resultat. Med varm stemme, fortellerevne og inderlighet kommer hun sammen med sitt band til Vadsø kirke lørdag 13. august.
Vangens band består av Roger Ludvigsen (gitarer), Ole Jørn Myklebust (trompet), Svein Schultz (bass), Erik Halvorsen (tangenter) og Espen Høgmo (trommer).

Fra forsiden

OJKOS spiller: Andrine Dyblie Erdal - Victoria, Nasjonal jazzscene - 23. april 2024

Prima fra ungdommen

Andrine Dyblie Erdals komposisjoner gir OJKOS nye numre og adresser å levere på.

Nyhet

Bestillingsverk fra Krogstad

Saksofonist Mona Krogstad vil formidle håp og ettertanke i bestillingsverket Serenity Now på Kongsberg Jazzfestival lørdag 6. juli.

Meld deg på vårt nyhetsbrev