Nyheter

Charles Lloyd tilbake i Aulaen

Oslo Jazzfestival markerer at det i år er femti år siden Charles Lloyd Quartets konsert i Universitetets aula i Oslo. Onsdag 17. august er Lloyd tilbake med sin nye kvartett.

I 2014 hedret Oslo Jazzfestival Mingus og markerte hans konsert i Universitetets Aula i 1964 med hyllestkonserten Mingus i Aulaen, ledet av Arild Andersen. I år markerer festivalen 50-årsjubileet for en annen konsert på samme sted, nemlig Charles Lloyd Quartets konsert i oktober 1966. Konserten som endte opp på flere plateutgivelser hadde en besetning man bare kunne drømme om: Keith Jarrett på piano, Cecil McBee på bass og Jack DeJohnette på trommer. Sammen med Mingus-konserten var Lloyds konserter i Oslo svært viktig for oppblomstringen av den moderne jazzen i Norge. Markeringen av dette 50-årsjubileet gjøres med hovedpersonen fra 1966, nemlig Charles Lloyd selv, og hans New Quartet med Jason Moran, Harish Raghavan og Eric Harland.

– Veldig hyggelig å kunne presentere Charles Lloyd i Universitetets aula 50 år etter den legendariske konserten og plateopptaket fra 1966. Anbefaler et gjenhør med platene hans fra den tiden som en oppvarming til denne konserten. I bandet er også den da 21-årige Keith Jarrett, sier Edvard Askeland, daglig leder ved Oslo Jazzfestival.

Lloyd og hans kvartett nådde langt utenfor jazzmenigheten på 60-tallet. De spilte på arrangementer side om side med artister som Jimi Hendrix, Janis Joplin, Jefferson Airplane, The Greatful Dead og Cream, og de var det første jazzbandet som spilte på det historiske konsertstedet The Fillmore Auditorium i San Fransisco. På denne tiden ble Lloyd også invitert til å bidra på studioinnspillinger med the Doors, The Byrds, Aashish Khan og The Beach Boys.  Musikken deres var preget av tidens ånd og åpne holdning. De tok til seg impulser fra rock, ikke-vestlig klassisk musikk og kombinerte det med impresjonistiske harmonier og avantgardejazz.

– Charles Lloyd med sin New Quartet låter like vital og musikalsk sulten nå som han gjorde i 1966 – året før han ble kåret til Jazz Musician of the Year av Downbeat, og backet av Moran, Raghavan og Harland vet vi at det blir en minneverdig aften i Universitetets Aula onsdag den 17. august 2016, sier Askeland

Mer om Oslo Jazzfestival her.

Fra forsiden

Vossa Jazz 2024 - dag 3

Mowday! Mowday!

FESTIVAL: Ekstatisk, politisk og rørende verk fra underkjente Shannon Mowday toppet årets Vossa Jazz. Les Audun Vingers siste rapport fra festivalen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev