Nyheter

Grensesprengende KongsbergJazz

Grensesprengende er nøkkelord i dagens programslipp fra Kongsberg Jazzfestival. Blant annet vil superveteranene Alan Silva og Marshall Allen møte to av dagens mest profilerte ‘frie’ musikere, Mette Rasmussen og Ståle Liavik Solberg.

på bildet over: Mette Rasmussen og ståle Liavik Solberg (foto: Peter Gannushkin)

Kongsberg Jazzfestival er en av Norges største og viktigste arenaer for grensesprengende og nyskapende jazz, og på årets program står både veteraner innenfor frijazz, sjangeroverskridende og nye unge lovende.

Alan Silva og Marshall Allen er ekte produkter av 1960-tallets frijazz, og på Kongsberg Jazzfestival 9. juli møter superveteranene to av dagens mest profilerte ‘frie’ musikere, Mette Rasmussen og Ståle Liavik Solberg.

De to sveitsiske musikerne Irene Schweizer & Pierre Favre har lenge vært helt sentrale i europeisk frijazz og improvisasjonsmusikk. Pianisten Schweizer har spilt mye i duo med trommeslagere,  i Smeltehytta 7. juli møter hun en musiker hun har hatt et langt og kreativt samarbeid med i mange år, Pierre Favre.

Austin-baserte The Young Mothers, med norske Ingebrigt Håker Flaten på bass, blir et frydefullt møte med groovy rockerytmer, fresende jazzkor, inntrengende hip hop, gjenskinn av black metal og enda litt til, alt framført med usannsynlig entusiasme, intensitet og energi.

Trompetisten Magnus Aanestad Oseth fra Nedre Eiker er godt kjent i jazzmiljøet på Kongsberg. Nå tar han med seg sin internasjonale kvartett, og eksponeres for et stort festivalpublikum 8. juli.

Mer om programmet til Kongsberg Jazzfestival her.

Fra forsiden

Nyhet

Gjenforenes på åpningen av OsloJazz

Legendariske Masqualero gjenforenes med åpningskonserten på Oslo Jazzfestival i Operaen søndag 11. august. - Dette blir en kveld for den norske jazzhistorieboka, sier festivalsjef Line Juul.

Nyhet

Jaga Jazzist åpner Victoria-høsten

Jaga Jazzist sesongåpner Nasjonal jazzscene i Oslo med to konserter, fredag og lørdag 30. og 31. august. - Vi har den store gleden av å åpne høstsesongen med et band vi har ønsket på scenen siden vi flyttet inn på Victoria, sier direktør Øyvind Larsen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev