Nyheter

Building Instrument til Moldejazz

Bandet Building Instrument med moldenser Mari Kvien Brunvoll i spissen, gjør konsert i auditoriet i Romsdalsmuseets nybygg under Moldejazz 2016.

Konserten er inspirert av avantgardekunsteren Kurt Schwitters og tar utgangspunkt i bestillingsverket «Schwitters» som bandet gjorde for Ultimafestivalen og Henie Onstad Kunstsenter sist høst.
– Vi synes det passet svært godt å sette opp nettopp denne konserten i Romsdalsmuseets nybygg som har en egen Schwitters-avdeling, sier festivalsjef Hans-Olav Solli. Nyheten om konserten ble presentert som Moldejazz sin hilsen til Romsdalsmuseet i forbindelse med åpningen av nybygget 9. februar.

Mari Kvien Brunvoll er Moldejenta som dro til Bergen for å studere ved Grieg-akademiet. Allerede i studietida gjorde hun seg bemerket som en kreativ musiker med soloprosjekter og som medlem av ulike ensembler. Building Instrument er en Bergensbasert trio som blander akustiske og elektroniske uttrykk gjennom sine helt særegne komposisjoner. Musikken favner om mye og er sjangeruavhengig, med en kreativitet og lekenhet i sentrum. Reisen går gjerne fra catchy rytmer via frie improviserte partier, til følelsesladede melodier. I repertoaret er det også tekster på Molde-dialekt, skrevet av vokalist Mari Kvien Brunvoll. Som band danner de et unikt uttrykk, som høres bare ut som nettopp Building Instrument. I mars 2014 kom gruppas første album, som fikk mye positiv omtale, som denne i Irish Times: ..it’s a pleasure to discover their creativity and cheerfully aggressive attitude to music.. The trio build brilliantly colourful pieces, with texture and drama, and plenty of soundtrack elements…It’s exciting to watch, very accessible and highly emotive.. This is definitely a band to seek out if the opportunity presents itself.

Billettkjøp og mer om Moldejazz-programmet her.

Fra forsiden

Nyhet

Gjenforenes på åpningen av OsloJazz

Legendariske Masqualero gjenforenes med åpningskonserten på Oslo Jazzfestival i Operaen søndag 11. august. - Dette blir en kveld for den norske jazzhistorieboka, sier festivalsjef Line Juul.

Nyhet

Jaga Jazzist åpner Victoria-høsten

Jaga Jazzist sesongåpner Nasjonal jazzscene i Oslo med to konserter, fredag og lørdag 30. og 31. august. - Vi har den store gleden av å åpne høstsesongen med et band vi har ønsket på scenen siden vi flyttet inn på Victoria, sier direktør Øyvind Larsen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev