Nyheter

Snarky Puppy og Jacky Terrasson til OsloJazz

Sjangeroverskridende fransk-amerikansk pianist og publikumsfavorittene Snarky Puppy (bildet) feirer Oslo Jazzfestivals 30-årsjubileum.

Først spilte Snarky Puppy for to utsolgte hus på Nasjonal Jazzscene Victoria i 2014. I fjor endte de opp med hele 4 utsolgte hus. Dette fenomenet av et bandkollektiv har med andre ord et voksende og svært hengivent publikum. Mandag 15.august kan de oppleves igjen når Oslo Jazzfestival inviterer til Snarky Puppy-fest på Sentrum Scene der både de over og de under 18 er invitert.

Pianisten Jacky Terrasson ble født i Berlin i 1965, med mor fra USA og fransk far. Han vokste opp i Paris, studerte ved Berklee School of Music i Boston, returnerte til Paris på 80-tallet og skapte seg et navn i jazzmiljøet der før han dro tilbake over dammen og bosatte seg i New York på 90-tallet. Der etablerte han seg rask som en av de nye pianist-kometene.
Hans multikulturelle bakgrunn har bidratt til et distinkt uttrykk der de musikalske trådene trekkes mellom ulike kulturer og stilarter. Her dyppes tærne i alt fra moderne post-bop, pop, hiphop, europeisk klassisk musikk og afrikanske og karibiske rytmer og melodier. På Oslo Jazzfestivalen kommer han til Nasjonal Jazzscene Victoria onsdag 17.august.

Fra forsiden

Nyhet

Gjenforenes på åpningen av OsloJazz

Legendariske Masqualero gjenforenes med åpningskonserten på Oslo Jazzfestival i Operaen søndag 11. august. - Dette blir en kveld for den norske jazzhistorieboka, sier festivalsjef Line Juul.

Nyhet

Jaga Jazzist åpner Victoria-høsten

Jaga Jazzist sesongåpner Nasjonal jazzscene i Oslo med to konserter, fredag og lørdag 30. og 31. august. - Vi har den store gleden av å åpne høstsesongen med et band vi har ønsket på scenen siden vi flyttet inn på Victoria, sier direktør Øyvind Larsen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev