Nyheter

Djangofestivalen åpner dørene fredag 22. januar

Stringswingens internasjonale stjerner samles til Djangofestivalen på Cosmopolite i Oslo denne helga.

På bildet over: franske Nitcho Reinhardt Trio (pressefoto)

Verdens eldste djangofestival arranges denne helga for 37. gang. Fredag og lørdag åpner Cosmopolite i Oslo dørene til fulle hus. En rekke internasjonalt kjente stringswingere står som vanlig på programmet: Angelo Debarre Trio (F), Nitcho Reinhardt Trio (F), Adrien Moignard (F), Amati og Dorado Schmitt (F), Biel Ballester Trio (ES), Olli Soikelli (FIN), Noé Reine (F), Hot Club de Norvège, Gildas Le Pape & Stian Vågen Nilsen. Aldri tidligere har så mange av Djangomusikkens topputøvere vært samlet i Norge.

Initiativtager og drivende kraft i Djangofestivalen, Jon Larsen.
Initiativtager til Djangofestivalen, Jon Larsen.

Startet av Jon Larsen
Djangofestivalen ble første gang arrangert i Norge i januar 1980. Initiativtaker var gitaristen Jon Larsen, og målsetningen var ”å skape et inspirerende, stimulerende og profesjonelt forum for Djangomusikk i Norge”. Festivalen har siden den gang blitt arrangert hvert eneste år, og konseptet er med tiden blitt etterfulgt i over 50 andre land. Festivalen har gjennom 37 år presentert alle de beste musikerne i genren, internasjonalt, sammen med de nye talentene etter hvert som de har kommet på banen. Blant de som har hatt sin debut på Djangofestivalen er Ola Kvernberg (2000), Jimmy Rosenberg (1993), Angelo Debarre (1989), Stochelo Rosenberg (1990), Florin Niculescu (2002) og Adrien Moignard (2009).

Fra forsiden

Nyhet

Gjenforenes på åpningen av OsloJazz

Legendariske Masqualero gjenforenes med åpningskonserten på Oslo Jazzfestival i Operaen søndag 11. august. - Dette blir en kveld for den norske jazzhistorieboka, sier festivalsjef Line Juul.

Nyhet

Jaga Jazzist åpner Victoria-høsten

Jaga Jazzist sesongåpner Nasjonal jazzscene i Oslo med to konserter, fredag og lørdag 30. og 31. august. - Vi har den store gleden av å åpne høstsesongen med et band vi har ønsket på scenen siden vi flyttet inn på Victoria, sier direktør Øyvind Larsen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev