Nyheter

Hilde Hefte mottok Sørnorsk jazzsenter-pris

Musikeren, komponisten og plateselskapsdriveren Hilde Hefte mottok mandag kveld Sørnorsk jazzsenter-prisen. I begrunnelsen for prisen vises det til at Hefte gjennom sitt brede engasjement er en sentral kraft i jazzlivet i Sørnorsk-regionen.

foto: Alf Solbakken

Sørnorsk jazzsenter opprettet i 2013 Sørnorsk jazzsenter-prisen. Prisen, som er på 15 000 kroner, skal være en anerkjennelse og stimulans til aktører på jazzfeltet i Agder og Telemark;  musikere, ensembler, arrangører eller andre, som gjennom sin innsats og sitt engasjement bidrar spesielt til utviklingen av, og oppmerksomheten omkring, jazzaktiviteten i regionen. Prisen skal bidra til å utvikle og tydeliggjøre jazz i kulturlivet i Agder og Telemark spesielt og Sørnorsk-regionen i norsk jazzliv generelt.

Begrunnelse for prisen: 
«Hilde Hefte fra Kristiansand har gjennom sitt brede engasjement over lang tid vært en sentral kraft i jazzlivet i Sørnorsk-regionen. Hun har spilt en viktig rolle på flere områder, både som musiker og i andre deler av musikkbransjen: Hilde Hefte gjorde seg tidlig bemerket som jazzvokalist og platedebuterte i 1999. Siden den gang har hun gitt ut ytterligere 6 album – en plateproduksjon som viser spennvidde i musikalsk uttrykk og en vilje til å søke stadig nye musikalske konstellasjoner og utfordringer. Hennes utgivelser har vakt berettiget oppmerksomhet også utenfor Norges grenser.
I tillegg til plateutgivelsene i eget navn, har Hilde Hefte også medvirket som gjestemusiker på en rekke andre musikeres plater.
I 2003 startet hun Norsk Jazzforlag, et viktig nybrottsarbeid og et svært verdifullt bidrag til  bevaringen av Norges jazzarv. Hilde Hefte etablerte i 2004 plateselskapet Ponca Jazz Records. Siden starten og frem til i dag har hun stått bak en rekke jazzutgivelser med så vel kjente norske musikere som dyktige jazzmusikere fra vår egen region. Begge deler har vært med på å sette Sørnorsk-regionen på det norske jazzkartet.

Nå i 2015 er musikeren, komponisten og plateselskapsdriveren Hilde Hefte minst like aktiv i jazzens tjeneste som tidligere – til stor glede for jazzlivet generelt og for jazzen i Sørnorsk-regionen spesielt.»

Fra forsiden

Vossa Jazz 2024 - dag 3

Mowday! Mowday!

FESTIVAL: Ekstatisk, politisk og rørende verk fra underkjente Shannon Mowday toppet årets Vossa Jazz. Les Audun Vingers siste rapport fra festivalen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev