Nyheter

Kjetil Husebø med konserter og workshop i Nepal

Pianist og live-elektroniker Kjetil Husebø reiser denne uka til Nepal for å spille flere solokonserter på festivalen Jazzmandu og for holde workshops for studenter på musikkonservatoriet i Katmandu.

pressefoto: Fridtjof Wesseltoft

– Dette er min første tur til både Nepal og Jazzmandu og jeg gleder meg veldig, sier Kjetil Husebø til JazziNorge.no.

Kjetil Husebø skal spille flere solokonserter under festivalen Jazzmandu 7. til 10. november.
– Solokonsertene skal være på ulike spillesteder i Katmandu. Jeg blir sannsynligvis også med på et større samspill-prosjekt, en slags organisert jam med både internasjonale og lokale artister, på den siste festivaldagen, forteller han.

Solokonsertene består hovedsaklig av helimproviserte materiale hvor Husebø kombinerer flygelet sammen med live-sampling/elektronikk som styres via iPad og ulike kontrollere.  Husebø er den eneste artisten fra Skandinavia på årets festival, og med sin musikalske og teknologiske tilnærming representerer han også et annerledes bidrag til festivalens øvrige program.

Husebø skal i tillegg holde en workshop for musikkstudenter på musikkkonservatoriet i Katmandu. Workshopen vil fokusere både på bruk av teknologi i improvisasjonssammenheng, Husebøs teknikker/oppsett, og litt om både samspill og improvisasjon generelt. Workshopen er åpen for alle som er interesserte, både for musikkstudenter og festivalpublikum.

https://www.youtube.com/watch?v=5u8RFe2mESE

 

Fra forsiden

Nyhet

Gjenforenes på åpningen av OsloJazz

Legendariske Masqualero gjenforenes med åpningskonserten på Oslo Jazzfestival i Operaen søndag 11. august. - Dette blir en kveld for den norske jazzhistorieboka, sier festivalsjef Line Juul.

Nyhet

Jaga Jazzist åpner Victoria-høsten

Jaga Jazzist sesongåpner Nasjonal jazzscene i Oslo med to konserter, fredag og lørdag 30. og 31. august. - Vi har den store gleden av å åpne høstsesongen med et band vi har ønsket på scenen siden vi flyttet inn på Victoria, sier direktør Øyvind Larsen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev