Nyheter

Kaleidoskopisk Punkt

Årets Punktfestival som starter i Kristiansand torsdag 3. september, vil ha et fokus på audiovisuelle uttrykk og filmrelatert musikk.

. – Den mest kaleidoskopiske festivalen så langt, sier festivalsjef Erik Honoré. I år vil festivalen bruke alle sju saler i Fønix Kino hvorav to til musikkrelatert film og videokunst.

Det blir filmer, kunstvideo og audiovisuell utstilling av belgiske Aernoudt Jacobs. Punktprogrammet har og et tydelig element av ny asiatisk musikk med blant annet vietnamesisk laptop-basert musikk, japansk kult-stumfilm med nyskrevet musikk av den vietnamesisk komponisten Nguyen Le fremført i samarbeid med norske og franske musikere, og konsert med den unge malaysiske pianisten Mei Yi Foo. Det blir releasekonsert med Morten Qvenild, nytt soloprosjekt fra Ståle Storløkken og konsert med den tyske elektronikapionéren Atom TM, samt en kombinasjon av «grunnstammen» og nye bekjentskaper i de to remix-salene.

 ECM-grunlegger Manfred Eicher er blant gjestene i Punkts seminarprogram, og Musikkforum inviterer til panelsamtale med blant annnet Sidsel Endresen om improvisasjon og live remiksing.

Mer om Punkt-programmet her.

pressefotot av Sidsel Endresen: CF Wesenberg

Fra forsiden

Vossa Jazz 2024 - dag 3

Mowday! Mowday!

FESTIVAL: Ekstatisk, politisk og rørende verk fra underkjente Shannon Mowday toppet årets Vossa Jazz. Les Audun Vingers siste rapport fra festivalen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev