Nyheter

1982 lager egen festival

Trioen 1982 så seg lei på å booke egne turneer. Nå inviterer de i stedet til egen festival i Bergen 27. – 31. august. Blant gjestene er BJ Cole og Fredrik Ljungkvist.

Da trommeslager Øyvind Skarbø for «n’te» gang skulle prøve å booke turneer for trioen 1982, innså han at det ville bli en vanskelig jobb.
– OK, det er ikkje akkurat popmusikk, men musikkmarkedet er merkelig og pressa for tida i alle tilfelle. Så einaste måten å spele mange dagar i strekk og få den musikalske gevinsten av det, er å ta saka i eigne hender, forteller Skarbø.

Så nå har trioen, som i tillegg til Øyvind Skarbø består av Nils Økland og Sigbjørn Apeland, rett og slett laget sin egen festival. De har invitert med nye og gamle venner til samspill, deriblant verdensnavn som BJ Cole og Fredrik Ljungkvist. I tillegg blir det live tegneserie, fotoutstilling, elektroakustisk lydkunst‎ og vafler. Festivalen arrangeres på Bergen Kjøtt, en fabrikk for produksjon av kunst, kultur og musikk og arbeidsplassen til mer enn 340 mennesker.

Fullt program og mer informasjon finnes her.

Fra forsiden

Nyhet

Ti nye fra Moldejazz

I siste programslipp fra Moldejazz finner vi størstedelen av programmet til Alexandraparken, to konserter i Domkirka og en Storyville-konsert.

Nyhet

Sært i Smeltehytta

Kongsberg Jazzfestival har programmet for årets Særingfest klart. Den mer eksperimentelle delen av festivalen byr i år på blant annet trioen SPACE, Phil Minton & Veryan Weston, Nicole Mitchell solo og Christian Wallumrød & Ingebrigt Håker Flaten.

Meld deg på vårt nyhetsbrev